5x gekke groenten voor kinderen

Kinderen en groenten, het blijft een uitdaging. Bij ons thuis is dit ook altijd het meest ‘spannende’ onderwerp aan de keukentafel, vooral als die groenten er iets te groen uitzien. Daarom heb ik vandaag voor jullie een blog vol gekke groenten! Recepten waar groenten centraal staan, maar die net even …

Kinderen en groenten, het blijft een uitdaging. Bij ons thuis is dit ook altijd het meest ‘spannende’ onderwerp aan de keukentafel, vooral als die groenten er iets te groen uitzien. Daarom heb ik vandaag voor jullie een blog vol gekke groenten! Recepten waar groenten centraal staan, maar die net even anders zijn waardoor je kinderen op een speelse manier ermee confronteert wat weer goed is voor de smaakontwikkeling. En die natuurlijk stuk voor stuk heel lekker zijn.

1. Groentenmuffins

Groenten-muffins_1

Waarom zouden muffins altijd zoet moeten zijn? Deze muffins zitten boordevol groenten en smaken als een hartig gebakje. Een succesnummer bij kinderen!

2. Zoete rode paprikasoep met kruidenolie

Zoete rode paprika soep met kruidenolie_2

Een heerlijke homemade soep gemaakt van zoete rode paprika. Toegankelijk vol kids en boordevol groenten.

3. Courgette chips

Courgette chips_uitgelicht_1

Kinderen zijn gek op chips en die kun je ook perfect maken van groenten. Zoals bijvoorbeeld deze courgette chips.

4. Zoete aardappelpuree met koriander

Francesca Kookt_zoete aardappelpuree met koriander_1_uitgelicht

Bijna alle kinderen vinden zoete aardappel lekker. Gezonder dan gewone aardappelen en lekker smeuïg in deze puree. Vind je de koriander lastig voor een kind? Laat deze er dan uit of vervang door peterselie.

5. Koekjes van rode kool

Francesca Kookt_rode kool koekjes met yoghurtsaus_1_uitgelicht

Je zou het waarschijnlijk niet snel zelf bedenken, maar je kunt ook hele lekkere koekjes bakken van groenten. Zoals bijvoorbeeld deze van rode kool. Maak ze ook eens van bloemkool of wortel, dit zijn neutrale smaken waar kinderen vaak wel raad mee weten.

Tip: als je kind voor het eerst een nieuwe groente eet dan zal hij of zij het waarschijnlijk niet gelijk lekker vinden. De smaak van een kind heeft tijd nodig om te ontwikkelen en daarom moet je het vaak meerdere keren aanbieden zodat ze eraan kunnen wennen. Raak niet ontmoedigd als je uitgebreid in de keuken hebt gestaan en ze spugen gelijk het eerste hapje uit. Gewoon blijven proberen en vooral niet dwingen. Het komt ooit allemaal goed en bij de een gaat het wat sneller dan bij de ander 🙂

Meer inspiratie voor kleine kokkies vind je hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)