5x lunchbroodjes waar je langer door wilt lunchen

Heel eerlijk, als ik druk aan het werk ben schiet de lunch er bij mij nog weleens in. Of ik eet even snel iets, en neem daardoor niet de tijd om met aandacht te lunchen. Nou is daar wel een oplossing voor. Ik heb namelijk ontdekt dat als ik echt …

Heel eerlijk, als ik druk aan het werk ben schiet de lunch er bij mij nog weleens in. Of ik eet even snel iets, en neem daardoor niet de tijd om met aandacht te lunchen. Nou is daar wel een oplossing voor. Ik heb namelijk ontdekt dat als ik echt de tijd neem om mijn lunch te maken (waarvoor 15 minuten vaak al goed is) en iets heel lekkers heb bereid, ik daardoor wel de rust en zin heb om er echt even voor te gaan zitten.

En dat inspireerde me om dit artikel voor jullie te maken, met daarin 5 van mijn favoriete lunchbroodjes waardoor ik vanzelf langer de tijd neem om te lunchen. Wie weet helpt het bij jullie ook ;-).

1. Broodje zelfgemaakte kipsalade

Deze kipsalade wordt gemaakt van gerookte kip, magere kwark, Parmezaanse kaas en basilicum. Lekker, bewust en eiwitrijk. Maak een bakje voor een paar dagen en eet het op een broodje of in een salade tijdens de lunch.

2. Broodje bakkeljauw met zuur

Ben je ook zo dol op de broodjes bakkeljauw van de Surinaamse toko? Maak deze dan ook eens zelf! Bakkeljauw is echt heel makkelijk om te maken en kun je de avond ervoor al voorbereiden. Bereid de groenten in het zuur eens in het weekend en bewaar in een weckpot in de koelkast, deze kun je dan heel lang bewaren.

3. Broodje geitenkaas met paprika, shiitake en rucola

Voor dit broodje kun je de paprika zelf grillen of je haalt de gegrilde paprika uit een pot. Neem je het broodje mee naar kantoor? Verpak de ingrediënten dan los in een trommel of bakjes en beleg je broodje vlak voordat je gaat eten.

4. Broodje Oosterse kip met taugé en wortel

Nog een broodje kip, maar dan heel anders als de kipsalade. Hiervoor bak je de kippendijen eerst (kun je de avond ervoor vast voorbereiden) en daarna beleg je je broodje met een Oosterse spread, de reepjes kip, wat taugé en wortel. Dit broodje is echt een van mijn favorieten!

5. Broodje sardines met salade

Waar ik ook zo dol op ben zijn gebakken sardines met knoflook, ui, tomaat en ketchup. Yep, met ketchup, heerlijk :-). Bereid dit vast voor op een avond en bewaar afgedekt in de koelkast, is zeker 2 dagen houdbaar. Lekker op een broodje met een simpele salade erbij.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5x de lekkerste broodjes voor lunch zoals oa met kipsalade, bakkeljauw, Broodje geitenkaas met paprika, shiitake en rucola, Broodje Oosterse kip met taugé en wortel, Broodje sardines met salade

Op zoek naar meer inspiratie voor broodjes en lunch recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)