5x Makkelijke maandag recepten die ook vega zijn

Ik begin mijn nieuwe week het liefst rustig en zonder te veel gedoe in de keuken. Lukt niet altijd, maar daar zal mijn werk ook vast iets mee te maken hebben ;-). Maar zodra ik aan de makkelijke maandag denk, wil ik simpel kunnen koken en het liefst ook vegetarisch. …

Ik begin mijn nieuwe week het liefst rustig en zonder te veel gedoe in de keuken. Lukt niet altijd, maar daar zal mijn werk ook vast iets mee te maken hebben ;-). Maar zodra ik aan de makkelijke maandag denk, wil ik simpel kunnen koken en het liefst ook vegetarisch.

Mijn favoriete makkelijke maandag recepten

Dat inspireerde me tot dit lijstje met 5  recepten die ook nog eens vegetarisch zijn. Van naanpizza tot shakshuka en van Mediterraanse fried rice tot gnocchi met een Aziatisch tintje. Veel recepten waar je ook nog eens kliekjes van het weekend in kunt verwerken. Als dat geen win-win situatie is? Geniet van het makkelijke koken vandaag!

Wil je meer inspiratie voor de makkelijke maandag? Hier vind je al mijn makkelijke recepten.

1. Shakshuka met wortel en curry madras

Shakshuka blijft voor mij een geweldig gerecht om kliekjes groenten in te verwerken. De basis van een shakshuka is altijd een kruidige (of soms zelfs pittige) tomatensaus waarin je op het laatst eieren laat pocheren. Verder kun je alle soorten groenten toevoegen. Deze keer koos ik voor wortel, want ik had een klein overschot in huis. Qua specerijen viel mijn keuze op curry madras, een milde en fruitige kerriesoort waar mijn kinderen dol op zijn.

2. Gnocchi met paddenstoelen, paksoi en soja

Alhoewel ik altijd groot respect heb voor de oorsprong van keukens en gerechten durf ik af en toe ook buiten de lijntjes te kleuren met de gedachte “als de smaak maar goed is”. En zo combineerde ik traditionele Italiaanse gnocchi met Aziatische smaakmakers. Wat resulteerde in deze gnocchi met paddenstoelen, paksoi en soja die ook nog eens ontzettend makkelijk is om te maken.

3. Naanpizza met broccoli en hummus

Effectief sta je nog geen 10 minuten in de keuken om deze naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En de smaak is echt waanzinnig lekker! Kruidige naans met knapperige broccoli, geroosterde kikkererwten en romige hummus. Echt een makkelijke maandag gerecht, mijn jongens zijn er ook dol op.

4. Bonenstoof met aubergine en spinazie

Ik hou van snelle stoofschotels doordeweeks waar veel groenten en bonen aan zijn toegevoegd. Het geeft energie, is lekker en de kinderen zijn dol op de bonenstoof door de zachte structuur. Zoals deze makkelijke bonenstoof met aubergine en spinazie, waarvoor je iedere specerijenblend die je nog in huis hebt kunt gebruiken.

5. Mediterraanse fried rice van kliekjes groenten

Deze Mediterraanse variant op de fried rice heeft natuurlijk niets te maken met het origineel, maar kan ook heel goed en is weer eens iets anders. Heerlijk ook trouwens, het werd met gejuich ontvangen door iedereen die mee mocht proeven! Ik gebruikte allemaal restjes groenten zoals een halve courgette, een handje wortels, wat overgebleven bleekselderij en doperwten uit de vriezer. Verder had ik gekookte witte rijst van een dag oud (twee dagen kan ook prima) uit de koelkast en ik ook nog wat tomato frito toe om het compleet te maken. Een perfect makkelijke maandag recept!

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer