5x Tex Mex gerechten voor de vrijdag

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfort food, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze …

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfort food, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze categorie, maar dat terzijde ;-).

In deze Tex Mex gerechten heb ik ook een paar fusion uitstapjes gemaakt. Zo maakte ik onder andere een lasagne én stamppot met smaakmakers uit de Tex Mex keuken en die waren beide echt zalig. Geniet van de gerechten!

Oh, en wil je meer inspiratie? Hier vind je al mijn Tex Mex recepten en in mijn boek 365 Dagen Koken heb ik zelfs een hele categorie gewijd aan deze favoriete keuken van mij.

Enchilada’s met gehakt en pico de gallo

Met enchilada’s kun je alle kanten op qua vulling. Deze zijn gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en ik heb er een snelle enchiladasaus bij gemaakt. Als topping gaat er nog een frisse pico de gallo over die je maakt van tomaat, ui en koriander. En daarbij komt een salade van  witte kool, wortel, lente-ui, koriander en limoen.

Fusion Tex Mex stamppot

Ik was benieuwd of ik een combinatie kon maken tussen de Hollandse stamppot en taco’s en ja hoor, dat werkte geweldig. En ik serveerder er ook nog tortillachips bij. Kinderen vinden dit gerecht het einde.

Ovenschotel met gehakt en bonen

Een heerlijke combinatie van gehakt, bonen, paprika en specerijen. Die gaan in een ovenschaal met lekker veel kaas en tortillachips. Deze kun je trouwens ook goed maken met vegetarisch gehakt of geplukte kip. Succes verzekerd!

Tex Mex lasagne

Een lasagne, maar dan gemaakt met tortilla wraps, een heerlijke vulling met enchiladasaus en heel veel kaas. Minstens net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet.

Vegetarische loaded nacho’s

In dit huis is iedereen dol op loaded nacho’s en die maak ik op tal van manieren. Onder andere vegetarisch en dit is een heerlijk recept daarvoor.

Bewaar deze recepten op Pinterest

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)