5x variëren met de lekkerste stamppot recepten

Kom maar door met de stamppot recepten in deze tijd van het jaar! Zeker als het weer zo guur is buiten. Maar als ik eerlijk ben, eet ik stamppot eigenlijk het hele jaar door en de ingrediënten pas ik aan op het seizoen. Het is ook een ideale manier om …

Kom maar door met de stamppot recepten in deze tijd van het jaar! Zeker als het weer zo guur is buiten. Maar als ik eerlijk ben, eet ik stamppot eigenlijk het hele jaar door en de ingrediënten pas ik aan op het seizoen. Het is ook een ideale manier om restjes groenten te verwerken, want in een pannetje stamppot kun je veel kwijt.

Vandaag heb ik voor jullie 5 van mijn favoriete stamppot recepten van de afgelopen tijd op een rijtje gezet. En deze keer met een flinke variatie erin. Want of je nou een vegetarische stamppot of een met vlees, vis of gevogelte wilt eten, voor alle opties deel ik vandaag een recept. Geniet ervan!

  1. Rode kool stamppot met hachee

Wat is er lekkerder dan een bordje zelfgemaakte hachee met rode kool stamppot? Nou, misschien de andijviestamppot met Indische gehaktballen op nummer 4, maar verder zou ik het niet weten 😉

  1. Oosterse sla stamppot met champignons

Het is alweer een tijd geleden dat ik dit recept voor Oosterse sla stamppot met champignons bedacht, maar we maken ‘m nog regelmatig. Heerlijk voor een vegetarische dag, makkelijk om te maken en vol van smaak.

  1. Schelvis met stamppot van koolraap en veldsla

Schelvis is een echte wintervis en daarmee kun je een heerlijke stamppot maken, zeker als je ‘m combineert met koolraap en veldsla. Variaties in het recept: de schelvis kun je vervangen door wijting of kabeljauw en knolselderij smaakt ook goed in deze stamppot.

Nog een ander recept: kijk hier voor een stamppot met witvis, mosterd en dille.

  1. Andijviestamppot met Indische gehaktballen

Inmiddels geen onbekende meer hier op de blog en ik pak het recept er zelf ook nog regelmatig bij…al was het alleen maar voor die heerlijke Indische gehaktballen.

Nog een ander recept: kijk hier voor een vegetarische andijviestamppot met een Oosterse twist.

  1. Snijbonenstamppot met kipworst

En last but not least, deze zalige snijbonenstamppot met kipworst. Mijn kinderen zijn er dol op! Zijn de snijbonen niet in het seizoen, kies dan voor snijbonen uit de vriezer. Daar kun je ook heel goed een stamppot mee maken en die worden knettervers ingevroren in het seizoen.

Bewaar de recepten op Pinterest

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van deze stamppot recepten! En als je nog meer inspiratie wilt, kijk dan ook eens op deze pagina.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)