5x Verrassende recepten met doperwten

Doperwten heb ik altijd in huis en ik bedacht me vorige week dat het een van mijn favoriete ingrediënten is. Dus mooi moment om eens 5 verrassende recepten met doperwten te delen hier. Het hele jaar door liggen ze trouwens bij mij in de vriezer (wat hartstikke vers is, omdat …

Doperwten heb ik altijd in huis en ik bedacht me vorige week dat het een van mijn favoriete ingrediënten is. Dus mooi moment om eens 5 verrassende recepten met doperwten te delen hier.

Het hele jaar door liggen ze trouwens bij mij in de vriezer (wat hartstikke vers is, omdat de doperwten direct na de oogst worden ingevroren), want ik hou ervan om een handje door de nasi of pasta heen te mengen. Maar ook in en quiche of curry doen ze het altijd goed. Met hun lichtzoete smaak kunnen ze een kruidige of pittige smaak net even in balans brengen. Maar ook op zichzelf doen doperwten het heel goed. Zo vind ik het heerlijk om doperwten te smoren met wat boter en daarna te combineren met citroen en zwarte peper als bijgerecht. Of ik maak er een smeersel van voor op brood.

Verse doperwten uit Nederland zijn verkrijgbaar van mei tot en met juli en er is niets leuker dan samen met je kinderen de peulen open te ritsen om daar alle doperwten uit te halen. Alhoewel die van mij na een paar peulen er ook wel weer klaar mee zijn en mama de rest van het werk laten doen, maar dat terzijde ;-). Tijd voor voor mijn 5 favoriete recepten met doperwten.

En meer recepten met doperwten vind je hier!

1. Krieltjessalade met doperwten, radijs, kruiden en ciderdressing

Combineer verse doperwten met onder andere radijs en groene asperges in een krieltjessalade en je hebt een geweldige salade te pakken.

2. Frittata met doperwten en rucola

Doperwten toevoegen aan een omelet, groentepannenkoek of in dit geval frittata is ook iets wat ik graag doe. In deze frittata combineer ik de zoete doperwten met de kruidige rucola en dat werkt super.

3. Groene curry met kip, wortel en doperwten

Ik gaf in de inleiding al aan dat ik doperwten ook graag toevoeg aan gerechten met pit, zoals bijvoorbeeld in deze groene curry met kip, wortel en doperwten.

4. Doperwtenspread met munt en basilicum

Doperwten eet ik ook op brood of op een cracker. Maar dan maak ik er wel eerst deze doperwtenspread met munt en basilicumvan. Leuke tip: je kunt de spread ook gebruiken op crostini’s in combinatie met nootjes, gegrilde halloumi of gegrilde garnaal (met chili).

5. Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Last but not least in mijn overzicht van recepten met doperwten: hoe leuk is deze snelle tomatentaart met feta en doperwten? Niet alleen leuk, maar ook erg lekker trouwens ;-). Doperwten voeg ik ook graag toe als kleuraccent, zoals in deze hartige plaattaart. Een feest om te serveren!

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Tekst: Francesca

Meer lezen over doperwten? Check dan ook eens de site van Veggipedia.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)