Een kijkje in mijn leven: november 2013

Het is alweer te lang geleden dat ik jullie een kijkje in mijn leven heb gegeven! Alhoewel, als je me volgt op Instagram dan zie je al een hoop 🙂 November was een hele drukke maand voor me en met een hoop veranderingen. Want sinds afgelopen week werk ik volledig zelfstandig. Ik ben nu professioneel foodblogger en ontwikkel kinderkookactiviteiten via Francesca Kookt! en daarnaast geef ik bedrijven communicatieadvies via Francesca maakt Reclame. En het voelt zo heerlijk!

En nog fijner is om te merken dat al mijn inspanningen nu ook vruchten gaan afwerpen. Want in november had ik maar liefst 30.000 unieke bezoekers! Een half jaar geleden waren dat er nog 17.500, dus het gaat echt goed. Ik vind het geweldig om te zien dat iedereen zo geïnspireerd raakt door mijn blog. En dat gaat in 2014 alleen nog maar meer uitgebreid worden. Daarover later meer…maar nu eerst dat beloofde kijkje in mijn leven! Wat maakte ik allemaal mee in november:

1. Fooddelicious
De maand begon heel goed met mijn eerste bezoek ever aan de winkel van Fooddelicious. En nu ben ik verkocht, want wat een geweldige winkel is dat. Voor de beste collectie food delicatessen, olijfolies en azijnsoorten ga je voortaan naar Rotterdam! Of je bestelt lekker makkelijk online.
2. Peuter en hond
Zo schattig als ze samen rustig Planes kijken.
3. Cannoli
Wat zou een leven zonder cannoli’s zijn! Jammer genoeg kun je ze niet vaak (lekker) vinden in Nederland. Maar gelukkig was het me deze keer weer gelukt.
4. Spelt pannenkoeken
Ik ben echt de pannenkoeken koningin thuis. Ik kan overal pannenkoeken van maken. Deze ochtend waren het spelt pannenkoeken met granola en kaki fruit. Yum!
5. Verse groenten
Wat zijn verse groenten toch fantastisch!
6. Leftover lunch
Een echte leftover lunch: stukje granaatappel kip, wat rucola, rode paprika, walnoten, olijfolie en peper en zout.
7. Vegan pepernoten
Dit jaar heb ik geëxperimenteerd met kruidnoten. Dit waren de vegan kruidnoten. Kijk in mijn blog voor 3 recepten.
8. Rene Redzepi
De highlight van november! Rene Redzepi was in het land voor de lancering van zijn nieuwe boek. Naast wildplukken in het Vondelpark was er ook nog tijd voor het signeren van zijn boek en een foto met Francesca.
9. Sorbet van zoete mais
De lancering van het boek van Redzepi vond plaats bij Ron Blaauw. We genoten daar van een lunch geïnspireerd op het boek. Hier zie je het dessert, een sorbet van zoete mais met hibiscus en popcorn. Amazing.
10. Proefplankje
Thuis heb ik een proefplankje. Met alle producten die ik nog wil uitproberen. Soms wordt het plankje ook iets te vol. Zoals hier.
11. Mislukte spelt pasta
Dit bordje ziet er best mooi uit hè! Nou, het was niet te eten kan ik je verklappen. Soms ben ik iets te enthousiast met uitproberen en dat kan ook goed fout gaan. Deze speltpasta met aubergine, vijgen en tomaat was het niet en wordt het ook nooit meer.
12. Choco pannenkoeken
Zet een stapel met chocolade banaan pannenkoeken voor een peuter en dit is het effect. Het recept vind je op mijn blog.
13. Speculaas tiramisu
Tijden de Sinterklaas voorbereidingen maakte ik deze speculaas tiramisu. Volledig kidsproof, want zonder koffie en alcohol. En erg lekker! Het recept staat op mijn blog.
14. Producten uitproberen
Ik krijg vaak producten toegestuurd om uit te proberen. Maar zelf op zoek gaan naar bijzondere producten is nog veel leuker. Zo vond ik deze bijzonder lekkere en gezonde chocolade in Portugal.
15. Lunch met garnalen
Meesterlijke lunch met gebakken knoflookgarnalen, rucola, taugé, rode puntpaprika en Thaise basilicumolie.
16. Kee Lun Palace Den Haag
Het beste adres in Den Haag voor echt Chinees eten: Kee Lun Palace.
17. Ouderwets gourmetten
Avondje ouderwets gourmetten, ik heb ervan genoten!
18. Homemade peterselie-knoflookolie
Ik maak graag mijn eigen kruidenolies. Deze variant was met peterselie, knoflook en geweldige Italiaanse olijfolie extra vergine. Een fantastische olie voor door een soepje.
19. Pizzarette review
In november reviewde ik samen met Miss Deedy de Pizzarette. Wat een geweldig apparaat is dat! Lees er meer over in de review van Miss Deedy op de blog.
20. Whatsapp
Een redelijk typerende whatsapp conversatie tussen mij en The Mr.
21. De betere ontbijtjes
Heerlijke zondagochtend! De Delicious en een spelt pannenkoek met zelfgemaakte fruitroom. Dat recept zal ik zeker nog eens voor jullie posten.
22. Heineken diner
Deze maand ronde ik een heel groot project af. De wereldwijde finale van de Heineken Global Bartender Finals 2013: de zoektocht naar de beste bartender ter wereld. Tijdens de finale was er een internationaal buffet met geweldige gerechten.
23. Borstplaat van oma
Zo leuk! Deze maand staat er ook een recept van mijn moeder op de blog: Oma’s borstplaat recept.
24. Dessert FoodWeLove box
Ik ben een enorme fan van de Food We Love box en deze maand zaten er ingredienten in om kardemom kwark met saffraan en mango te maken. Het recept heb ik iets getweakt en gelijk gemaakt en deze wordt in december nog op de blog geplaatst.
25. Diantha guacamole
Vanaf november heeft Francesca Kookt! nieuwe co-bloggers. Allemaal vrienden van Francesca die houden van good food. Gezamenlijk gaan we jullie nog meer inspiratie bieden. Zoals bijvoorbeeld co-blogster Diantha: hier zie je haar recept voor homemade guacamole.
26. Boerenontbijt Niven
De maand november werd net zo fijn afgesloten als dat ie begon. Deze keer met een boerenontbijt bij Niven, inclusief zwarte pieten en kruidnoten. Dus peuter ging gezellig mee! Dat gaan we vaker doen.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Een kijkje in mijn leven: november 2013”

  1. Wat ben je goed bezig Francesca, heerlijk om zo bezig te kunnen zijn met hetgeen dat je echt leuk vindt he?

    Ik volg en lees je blog ook echt met veel plezier 🙂

    1. Hey Sabine, wat een ontzettend lief berichtje…dank je!! Het is heerlijk om je passie te volgen, ik ben echt een bofkont dat ik dit kan doen 🙂 En het volgen en lezen van je blog is wederzijds, ik word ook altijd heel blij van Oh My Foodness.

  2. Hoi Francesca, volg jouw blog al een tijdje en vind jouw stukjes altijd erg leuk om te lezen. Gefeliciteerd met je zelfstandig worden, heerlijk gevoel he. Ben zelf ook sinds 2 weken voor mezelf bezig met Suez High Tea, nu nog druk met de voorbereidingen maar vanaf januari met opdrachten. Heel veel succes!

    1. Hey Annemarie, wat een lief berichtje. Thanks! Het is inderdaad heerlijk om zelfstandig te zijn en je droom waar te maken 🙂 Ik zag inderdaad al iets voorbij komen in de foodbloggers groep over Suez! Heel veel succes met alle voorbereidingen en maak er een succes van in 2014!

Reacties zijn gesloten.