Laagjesyoghurt uit Het Voedselzandloper Kookboek

Ik heb onlangs Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring gelezen. De uitgebreide review ervan verscheen vanochtend op mijn blog. Maar natuurlijk heb ik ook gekookt uit het boek! Vooral de ontbijtrecepten uit het boek spraken me enorm aan. Ik ontbijt, net als Pauline, ook vaak met havermout. Maar iedere dag havermout is ook zo wat. In het boek las ik een heel leuk recept voor laagjesyoghurt met vers fruit. Dit recept was mijn inspiratie om een eigen versie te maken. Bereid hier een ruime hoeveelheid van zodat je er 2 dagen van kunt eten, lekker makkelijk en gezond!

Laagjesyoghurt uit Het Voedselzandloper Kookboek_2

Wat je nodig hebt

– 1 mango
– 1 banaan
– 1el amandelen
– 1el walnoten
– 1el cacao nibs
– soja yoghurt

Wat je gaat doen

Schil de mango en banaan en pureer deze helemaal fijn met een staafmixer. Hak de amandelen, walnoten en cacao nibs gezamenlijk fijn in een hakmolentje.

Neem een groot glas of potje en doe onderin een laagje soja yoghurt, daarop schep je een laagje fruit en daarover strooi je een laagje van het notenmengsel. Dit herhaal je totdat je glas of potje vol is.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Laagjesyoghurt uit Het Voedselzandloper Kookboek”

    1. Zeker, die kun je vervangen met wat je zelf lekker vindt. Ik zou wel voor zacht fruit gaan zoals bijvoorbeeld aardbei, framboos, kiwi, blauwe bessen etc.