3.95 van 17 stemmen

Eiersalade met kerrie en bieslook

25 minuten
Smeersel
Vegetarisch

Ik hou er enorm van, van een lekkere eiersalade dus. Maar niet van kant-en-klare eiersalade uit een bakje, want die is vaak zo papperig. In mijn zelfgemaakte variant tref ik graag nog wat grove stukjes ei aan en hij mag goed op smaak zijn. Daarom voeg ik wat gebakken ui …

Ik hou er enorm van, van een lekkere eiersalade dus. Maar niet van kant-en-klare eiersalade uit een bakje, want die is vaak zo papperig. In mijn zelfgemaakte variant tref ik graag nog wat grove stukjes ei aan en hij mag goed op smaak zijn. Daarom voeg ik wat gebakken ui met kerrie toe, maar liever nog een combinatie van de normale, milde kerrie en de Surinaamse masala kerrie.

Vandaag heb ik daar een heerlijk en heel makkelijk recept voor. Lekker voor bij de borrel, op een toastje, of gewoon omdat je zin hebt in een hele lekkere lunch. Besmeer je boterham ermee of bak lekker een broodje af, ik denk dat ik al weet wat ik ga lunchen vandaag ;-).

Ingrediënten

 • zonnebloemolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • zout
 • 1 volle tl kerriepoeder, of combineer met Surinaamse masala
 • snufje pimentpoeder
 • 6 eieren, L
 • 1 el echte Griekse yoghurt
 • 2 el Kewpie mayonaise, of gewone
 • zwarte peper
 • 1/2 el fijngehakte bieslook

Aan de slag!

 • Verhit een kleine koekenpan, schenk 1 el zonnebloemolie in de pan en fruit de ui 15 minuten op laag vuur met een snuf zout, de kerrie en een snufje pimentpoeder.
 • Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Laat zowel de eieren als de gebakken ui iets afkoelen.
 • Pel de eieren en hak ze grof. Meng in een kom met de afgekoelde ui (schraap je pan goed leeg, want eventuele aanbaksels geven pas echt veel smaak), Griekse yoghurt en Kewpie mayonaise.
 • Breng op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor. Proef en voeg naar eigen wens eventueel nog peper, zout of Kewpie mayonaise toe. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Deze eiersalade kun je goed afgedekt 2 dagen bewaren in de koelkast.

Notities

 • Met dit recept maak je 1 bakje vol.
 • Bereiding: 25 minuten.
 • Tip: Kies voor gewone milde kerrie of maak een combinatie met Surinaamse masala.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer