Francesca’s Familie Weekmenu #102

De ramen van mijn auto waren vanochtend bevroren, ik voel de kou in mijn gezicht als ik over de drempel naar buiten stap en al mijn warme jassen zijn te klein vanwege de ontplofte babybuik. Yes, de winter komt eraan! Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt van de zon. …

De ramen van mijn auto waren vanochtend bevroren, ik voel de kou in mijn gezicht als ik over de drempel naar buiten stap en al mijn warme jassen zijn te klein vanwege de ontplofte babybuik. Yes, de winter komt eraan! Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt van de zon. Maar als die zich dan toch even niet laat zien mag het van mij gelijk winter worden. Dan gaat de verwarming omhoog, komen de dekentjes op de bank en staat het huis vol met kaarsen.

Eigenlijk heb ik dan ook al zin om de kerstboom op te zetten, maar daar wachten we echt nog wel even mee. Misschien komt het ook omdat we al volop bezig zijn met alle kerstrecepten en -menu’s voor jullie. Onze #KerstChef maand wordt echt zo leuk! Maar voordat het zover is komt ook nog #SinterChef voorbij en daar hebben we (of zijn het Sint & Piet?) een paar leuke verrassingen voor jullie in petto.

Maar nu eerst: het weekmenu boordevol verwarmende recepten. Eet lekker!

Maandag

Farro is een oeroud graan dat heel erg voedzaam is met een nootachtige smaak en lekkere bite. De korrel combineert zalig met linzen, biet, basilicumolie en geraspte Pecorino kaas. Of serveer er nog een biefstukje bij als het niet vegetarisch hoeft te zijn vandaag. Als je geen farro kunt vinden, kun je het vervangen door spelt.

farro-met-linzen-rode-biet-en-basilicumolie_1

Dinsdag

Deze zalm met zelfgemaakte teriyakisaus blijft een grote favoriet bij ons thuis. Lekker met noedels en roergebakken groenten. In dit seizoen vind ik broccoli daar ook goed bij combineren.

francesca-kookt_zalm-met-teriyaki-en-noedels_1_uitgelicht

Woensdag

Soepje vandaag! Dominique maakte deze simpele, maar oh zo lekkere wortelsoep met ras el hanout voor jullie.

wortelsoep_met_ras_el_hanout_uitgelicht_1

Donderdag

Zo gemaakt, lekker en goed voor je: de Mexicaanse bonen quinoa.

mexicaanse_bonen_quinoa_1

Vrijdag

Een oudje van de site, met wat mij betreft een oerlelijke foto, maar te lekker om niet te delen met jullie. En romanesco is nu helemaal in het seizoen. Met deze torentjesbloemkool maak je een zalige pasta met runderworst en room. Echt comfort food en kinderen vinden het ook zalig.

pasta-met-romanesco-runderworst-en-room-1

Zaterdag

In Indonesië leerde ik het recept voor deze hele vis met een pittige curry. Lijkt wellicht ingewikkeld, maar is het helemaal niet. Leuk recept om eens uit je mogelijke comfort zone te stappen en mislukken kan het echt niet. Serveer met witte rijst en roergebakken groene groenten, bijvoorbeeld de Aziatische kangkung (spinazie) als je die kunt vinden in de toko. Die roerbak je vervolgens met knoflook, sjalot, rode peper en een scheutje vissaus. Genieten!

spice-trail-verstegen-nootmuskaat-foelie-woku-belanga-768x510

Zondag

Vandaag geen zoet, maar een hartig ontbijt. Deze strata, oftewel broodpudding, is gecombineerd met brie en bacon. Je blijft ervan eten.

strata_hartige_broodpudding_met_brie_en_bacon_uitgelicht_1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)