Francesca’s Familie Weekmenu #106

Waar ik in het vorige weekmenu nog schreef dat ik vooral zin had om nog even ‘normaal’ te doen qua eten zo voor alle feestdagen, beginnen nu juist de kriebels voor feestmaaltijden op te komen. Misschien omdat de eerste kerstrecepten online zijn gekomen, misschien omdat ik gisteren de kerstboom heb …

Waar ik in het vorige weekmenu nog schreef dat ik vooral zin had om nog even ‘normaal’ te doen qua eten zo voor alle feestdagen, beginnen nu juist de kriebels voor feestmaaltijden op te komen. Misschien omdat de eerste kerstrecepten online zijn gekomen, misschien omdat ik gisteren de kerstboom heb opgezet of misschien wel omdat onze kerstchef serie nu echt bijna gaat beginnen!

Mocht je het gemist hebben, we zijn de afgelopen tijd de keuken ingedoken met verschillende chefs. Samen met hen maakten we verschillende gerechten voor de Kerst die iedereen ook gemakkelijk thuis kan maken. Daar maakten we filmpjes van en die komen zeer spoedig online. Zo kunnen we allemaal een echte kerstchef zijn dit jaar! Vonden we zelf heel erg leuk. Maar goed, ik moet nog heel even geduld met de kerstrecepten. Ter compensatie heb ik in dit weekmenu alvast gerechten gezet om een beetje in de stemming te komen. Dat houdt in gerechten die ik zelf als een feestje ervaar, maar niet te ingewikkeld en bovenal vooral erg lekker zijn. Geniet er vooral feestelijk van!

Maandag

Deze Mac & Cheese met bier en vega spekjes is een goed begin om in de feestelijke stemming te komen. Is het niet om het bier dan is het wel om de hoeveelheid heerlijke kaas. Je kunt de vega spekjes natuurlijk ook vervangen door echte spekjes.

maccheese-1-680x450

Dinsdag

Dit gerecht met geroosterde bloemkool, pesto en kibbeling is bovenal een feestje om te eten. Daarnaast staat het ook nog eens heel snel op tafel.

geroosterde-bloemkool-met-boerenkoolpesto-en-kibbeling-1-680x450

Woensdag

In het midden van de week gaan we voor een smaakvolle wortelsoep met ras el hanout.

wortelsoep_met_ras_el_hanout_uitgelicht_1

Donderdag

Deze pulled chicken taco’s zien er zo feestelijk uit. Daarvan kom je sowieso in de juiste stemming!

pulled-chicken-taco-s-feel-good-food-1

Vrijdag

En op vrijdag genieten we van deze frisse biefstuksalade met babyspinazie en citrusdressing. Beetje balans tussendoor kan geen kwaad.

biefstuksalade-baby-spinazie-citrus-vinaigrette-1-680x450

Zaterdag

Als deze gepimpte kaasplank niet voor een feestelijke sfeer zorgt, dan weet ik eerlijk gezegd niet wat dan wel. Dat wordt een hele fijne borrel!

tijd_voor_een_feestje_pimp_je_kaasplank_uitgelicht_1

Zondag

En als klap op de vuurpijl eten we op zondag ei banaan pannenkoeken met kokos. Als ontbijt, brunch, lunch of wanneer je er dan ook zin in hebt. Je hebt ze binnen ‘no time’ op tafel staan.

Ei banaan pannenkoeken met kokos_1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)