Francesca’s Familie Weekmenu #107

HoHoHo zegt de kerstman. Want deze week is het eindelijk zover, het is Kerstmis. De glitterjurken mogen uit de kast, tafels worden prachtig gedekt, familie en vrienden komen bij elkaar en wat ons betreft het hoogtepunt: er wordt uitgebreid gekookt en samen gegeten. En dat is alles wat van belang …

HoHoHo zegt de kerstman. Want deze week is het eindelijk zover, het is Kerstmis. De glitterjurken mogen uit de kast, tafels worden prachtig gedekt, familie en vrienden komen bij elkaar en wat ons betreft het hoogtepunt: er wordt uitgebreid gekookt en samen gegeten. En dat is alles wat van belang is tijdens Kerst, van ontbijt tot aan diner genieten we vooral met elkaar.

Deze week zullen we dan met z’n allen vooral bezig zijn met het voorbereiden van de kerstdagen. De gerechten in dit weekmenu houden we dan ook simpel, zodat je daar geen extra tijd aan kwijt bent. Geniet ook daarvan en uiteraard van de kerstdagen. Een hele fijne kerst allemaal!

Maandag

Zoete aardappel is een van mijn favoriete groente, ik heb er vrijwel altijd zin in. Deze gepofte zoete aardappelen met bonen en spinazie zijn ook nog eens zo gemaakt.

gepofte_zoete_aardappel_met_bonen_en_spinazie_1

Dinsdag

Deze quiche lorraine met zalm heb je hartstikke snel voorbereid en schuif je dan zo de oven in. Heb jij ondertussen weer tijd voor andere dingen.

quiche_lorraine_met_zalm_uit_snelle_klassiekers_uitgelicht_1

Woensdag

Makkelijker dan dit wordt het waarschijnlijk niet. Op woensdag gaan we voor de geroosterde spruitjes met bospeen en kip.

Geroosterde-spruitjes-en-wortel-met-kip_1

Donderdag

Deze romige pasta met avocado en garnalen is echt een topper. Makkelijk, snel en vooral zo lekker.

pasta-met-romige-avocadosaus-en-garnalen-1-680x450

Vrijdag

De dag voor het kerstweekend is aangebroken, vandaag gaan we het ons zo makkelijk mogelijk maken, namelijk met deze tomaten basilicumsoep.

Tomaten-basilicum-soep1-680x450

Zaterdag

Het is kerstavond! Deze avond valt dit jaar op zaterdag en dat is heel fijn, want dat betekent dat er tijd is om wat lekkers te maken. Niet te ingewikkeld maar heel erg lekker is deze kalfsoester met mosterd vijgensaus.

kalfsoester-met-vijgen-mosterd-saus-liggend-001

Zondag

Op 1e kerstdag gaan we voor een fantastische lamsbout met rozemarijn en knoflook. Zo’n mooi groot stuk vlees doet het toch altijd goed met Kerst.

lamsbout-met-rozemarijn-en-knoflook-2

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer