Francesca’s Familie Weekmenu #108

In dit weekmenu vallen maar liefst twee feestdagen. Namelijk tweede kerstdag én oudjaarsdag. En wellicht vier je ook nog een feestje met nieuwjaar of doe je soms aan derde kerstdag? Misschien heb je wel lekker vakantie tussen Kerst en Oud & Nieuw gepland en vier je de hele week feest? …

In dit weekmenu vallen maar liefst twee feestdagen. Namelijk tweede kerstdag én oudjaarsdag. En wellicht vier je ook nog een feestje met nieuwjaar of doe je soms aan derde kerstdag? Misschien heb je wel lekker vakantie tussen Kerst en Oud & Nieuw gepland en vier je de hele week feest? Óf misschien ben je wel gewoon aan het werk. Zelf ben ik in deze week namelijk vooral bezig om jullie van voldoende inspiratie in januari te voorzien. Het kan allemaal!

Dit weekmenu is een beetje voor iedereen, variërend van feestrecepten tot op en top comfort food. Geniet van deze laatste week van 2016, net als je hopelijk in alle andere weken van het afgelopen jaar hebt gedaan 🙂

Maandag

Het is vandaag tweede kerstdag en op deze dag eet ik graag iets lekkers met elkaar, maar het moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Daarvoor vind ik kaasfondue perfect geschikt.

Hoe_maak_je_kaasfondue_1-680x450

Dinsdag

Derde kerstdag! Of ‘gewoon weer aan het werk’-dag. Deze shakshuka met sardines staat zo op tafel. Na alle kerstdrukte wel zo fijn. Maak er een salade bij met de groentes die over zijn en je hebt ook vast nog wel iets in huis wat je op brood kunt smeren.

Shakshuka-met-sardines_klein_111

Woensdag

Wellicht heb je juist vakantie deze week en heb je wel zin wat uitgebreider te koken. Francesca haar Surinaamse saoto soep is dan een dikke aanrader.

surinaamse-saoto-soep-1-680x450

Donderdag

Als je spaghetti met balletjes op tafel hebt staan is het hoe dan ook feest. Voor jong en oud.

Spaghetti-met-balletjes_1-680x450

Vrijdag

Deze vis kebabs met couscous zijn naast heel erg lekker een voedzame maaltijd. Dat lijkt me wel een goede voorbereiding op Oud & Nieuw.

vis-kebabs-eetkalender-2017-680x450

Zaterdag

Op oudjaarsdag moeten er natuurlijk oliebollen gegeten worden. En de allerlekkerste zijn toch wel deze zelfgemaakte oliebollen.

de-allerlekkerste-oliebollen-1

Zondag

HAPPY NEW YEAR! Dat ten eerste natuurlijk. Waarschijnlijk heb ik deze dag vooral zin in gebakken eieren en tosti’s. Ik vernam van Francesca dat als je eenmaal kinderen hebt dit er ietsje anders aan toe gaat. De gulden middenweg dan maar met deze caprese eieren.

Caprese-eieren_1_uitgelicht1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. Ik wens jullie allemaal een hele fijne laatste week in 2016 en op naar een volgend jaar vol met heerlijk eten!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)