Francesca’s familie weekmenu #109

Dames en heren, het is tijd voor het éérste weekmenu van 2017. Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Hebben jullie eigenlijk goede voornemens? Ongetwijfeld zijn er een hoop mensen die het nieuwe jaar beginnen met het voornemen om ‘gezonder’ te eten met het doel om daar van af te vallen. …

Dames en heren, het is tijd voor het éérste weekmenu van 2017. Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Hebben jullie eigenlijk goede voornemens? Ongetwijfeld zijn er een hoop mensen die het nieuwe jaar beginnen met het voornemen om ‘gezonder’ te eten met het doel om daar van af te vallen. Daar is op zich niks mis mee, zelf ben ik wel van mening dat de term gezond eten te vaak wordt geassocieerd met jezelf uithongeren en dat genieten van eten van de baan is.

Zelf houd ik dit jaar, net als vorig jaar overigens, graag de balans erin. Dat probeer ik door zo gevarieerd mogelijk te eten, waardoor ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijg en daarnaast ook geniet van het eten. In het weekmenu proberen we dat eigenlijk altijd. Vandaar dat je er standaard een variatie van vlees, vis en vegetarische maaltijden in vindt. Op de ene dag wat minder groente in het gerecht? Dan de volgende dag weer wat meer etc. En we zetten er vaak genoeg een lekker bakrecept (met suiker) in, want dat moet wat ons betreft prima kunnen. Het gaat tenslotte om het totaalplaatje. Goed, genoeg gepraat! Tijd voor dit eerste weekmenu van 2017 waarvan je vooral weer met volle teugen mag genieten.

Maandag

Een keertje per week bonen op tafel is niet alleen super lekker maar ook heel voedzaam! Deze bruine bonen met ras el hanout en spelt is een topgerecht om de week mee te beginnen.

bruine-bonen-met-ras-el-hanout-en-spelt-1-680x450

Dinsdag

Deze tjap tjay met garnalen die Francesca tijdens haar reis naar de oorsprong van witte peper ontdekte is echt zalig.

tjap_tjay_witte_peper_1

Woensdag

En op woensdag gaan we voor een lasagne met andijvie en gehakt. Weer eens wat anders!

Donderdag

Deze kipburgers uit het boek easy peasy family zijn heerlijk voor het hele gezin. Lekker met wat krieltjes en groente erbij.

easy-peasy-family-kipburgers-1-680x450

Vrijdag

Een variatie op de witlof met ham en kaas uit de oven. Witlof met kalkoen en kaas uit de oven en met aardperenpuree i.p.v. aardappel.

Witlof met kalkoen, aardpeer en salie uit de oven_1

Zaterdag

In het weekend is er vaak wat meer tijd om te koken. Deze quiche met geroosterde groenten en walnootpesto is dan zeker een goed idee.

quiche-met-geroosterde-groenten-en-walnootpesto-3

Zondag

Een van de lekkerste ontbijtjes op zondag zijn toch wel pancakes. Deze ricotta pancakes met blauwe bessen in het bijzonder.

Francesca-Kookt_ricotta-pancakes-met-blauwe-bessen_1_uitgelicht-680x450

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)