Francesca’s familie weekmenu #110

Inmiddels is Francesca al weer een paar weken met verlof en de tijd vliegt echt voorbij! Dat komt natuurlijk door de feestdagen, dan gaat de tijd altijd snel. Ik was ook nog jarig afgelopen week, dus bij mij gaan de feestdagen gevoelsmatig altijd nog iets langer door. Daarnaast lijkt 2017 …

Inmiddels is Francesca al weer een paar weken met verlof en de tijd vliegt echt voorbij! Dat komt natuurlijk door de feestdagen, dan gaat de tijd altijd snel. Ik was ook nog jarig afgelopen week, dus bij mij gaan de feestdagen gevoelsmatig altijd nog iets langer door. Daarnaast lijkt 2017 al te beginnen als een jaar van veranderingen. Volgende week komt een hele lieve kitten ons vergezellen (ik kan niet wachten!) en tegelijkertijd zijn we thuis ook een interieur wissel aan het doen om wat meer ruimte te creëren, die kookspullen nemen allemaal toch iets meer plek in dan verwacht. Oepsie. En natuurlijk werk ik nu fulltime thuis, ook best wel een grote verandering.

Ondanks dat ik het veel gezelliger vind om een paar dagen samen met Francesca te zijn, verloopt het allemaal gelukkig wel heel goed. Dus we gaan gewoon vrolijk door! Deze week een menu met lekkere winterse gerechten, want het is weer behoorlijk koud buiten. Daar kunnen we wel weer even mee voort 🙂

Maandag

We beginnen deze week eens met een rode bietensoep met mierikswortel yoghurt. Een lichte maaltijd, lekker met wat stokbroodjes en smeersels erbij.

Rode bieten soep met mierikswortel

Dinsdag

Door naar de gemarineerde kabeljauw met wortelpuree, die staat echt in no time op tafel.

kabeljauw-met-wortelpuree-1-680x450

Woensdag

Als er iemand blij gaat worden van dit pannetje, is het mijn vriend wel. Hij is echt dol op boerenkool met rookworst!

Boerenkool met rookworst in een pannetje_2

Donderdag

Op de donderdag gaan we voor deze heerlijke salade met freekeh, geroosterde pompoen en spinazie.

Freekeh salade met geroosterde pompoen en spinazie_1

Vrijdag

Het is pas echt een winters weekmenu als er zuurkool voorbij is gekomen. Op de vrijdag gaan we voor zuurkool met gehakt, kerrie en ananas.

Zuurkool-met-gehakt-kerrie-en-ananas_1-680x450

Zaterdag

Het is ook de tijd van de bloedsinaasappels en dus is deze kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans een heel goed idee.

Kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans_1

Zondag

En op zondag verwennen onszelf lekker met deze wentelteefjes met peer. Perfect zondags ontbijtje.

Francesca-Kookt_spelt-wentelteefjes-met-peer-en-kaneel_1_uitgelicht

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)