Francesca’s familie weekmenu #112

Op de een of andere manier begin ik vaak het weekmenu met een update over het weer. Misschien omdat het voor mij best wel bepaalt waar ik trek in heb en het heeft ook invloed op mijn stemming. De laatste twee dagen is het koud, maar strakblauw met een felle …

Op de een of andere manier begin ik vaak het weekmenu met een update over het weer. Misschien omdat het voor mij best wel bepaalt waar ik trek in heb en het heeft ook invloed op mijn stemming. De laatste twee dagen is het koud, maar strakblauw met een felle zon. Ik kan daar echt intens gelukkig van worden. Het oogt allemaal een stuk vrolijker, mensen gedragen zich vrolijker, het is fijner om naar buiten te gaan en zodoende is de stemming beter en kun je beter voelen waar je blij van wordt. Althans zo gaat dat bij mij.

In dit weekmenu heb ik puur een selectie gemaakt van gerechten waar ik zelf heel veel zin in heb, passend bij mijn stemming en het weer. En uiteraard zo gevarieerd en gebalanceerd als altijd. Geniet er weer van!

Maandag

We beginnen de week met een verwarmende winter minestrone met gegratineerde paddenstoelen broodjes. Jam!

Winter-minestrone-met-paddenstoelen-broodjes-680x450

Dinsdag

En op dinsdag gaan we voor een hutspot, maar dan anders. Namelijk een gebakken hutspot met panga en mosterdsaus.

Gebakken-hutspot-met-panga-en-mosterdsaus_1-680x450

Woensdag

En vandaag gaan we voor een kids proof recept, namelijk de boerenkool taco’s. Wedden dat ze nog een hapje willen 😉

boerenkool-taco's-4

Donderdag

Op deze dag is Francesca uitgerekend! Zal Frits al om de hoek komen kijken? Ik ben zó benieuwd! Voor het geval dat heb ik maar even een lekkere taart voor vandaag ingepland. Eentje die Francesca heel lekker vindt, namelijk de pecan pie. Gewoon om haar een beetje mentaal te steunen 🙂

Pecan_pie_1-680x450

Vrijdag

Voor deze burger met pittige zalm, zoetzure komkommer en dillesaus mag je me ‘s nachts wakker maken. Ultiem comfortfood!

spicy-salmon-burger-1

Zaterdag

Mijn vader is deze week in Suriname voor vakantie en ik ben stiekem best wel jaloers. Maar, wij hebben natuurlijk dé Surinaamse bami. Een goede troost!

Surinaamse-bami_1

Zondag

En we sluiten de week af met een heerlijke ovenschotel. Eentje gevuld met geroosterde aubergine, venkel, paprika en burrata.

geroosterde_groente_met_burrata_uit_eivissa_uitgelicht_1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer