Francesca’s weekmenu #334 – Winterse smaken

Je zou het niet zeggen met al die regen buiten, maar het is toch echt winter. Het seizoen waarin we worden getrakteerd op ingrediënten zoals boerenkool, spruitjes en knolselderij en stamppotten en stoofschotels helemaal tot hun recht komen. Het inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met winterse …

Je zou het niet zeggen met al die regen buiten, maar het is toch echt winter. Het seizoen waarin we worden getrakteerd op ingrediënten zoals boerenkool, spruitjes en knolselderij en stamppotten en stoofschotels helemaal tot hun recht komen. Het inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met winterse smaken.

In het weekmenu vind je deze keer stamppot met prei, pompoen en geitenkaas, mosselen in rode curry-kokossaus, romige orzo met spruitjes, worst en tijm, zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes en auberginehachee met knolselderij frieten. In het weekend maken we een boerenkool tosti met Gruyère en appel als lunch en op zondag bakken we een appelcake met amandel en cranberries. Eet lekker!

Maandag

Stamppot met pompoen, prei en geitenkaas

Dinsdag

Mosselen in rode curry-kokossaus

Mosselen kun je ook perfect in de winter eten. Je kunt de mosselen goed combineren met een (zoete) aardappelstamppot of met geroosterde wintergroenten uit de oven.

Meer mossel recepten vind je hier.

Woensdag

Romige orzo met spruitjes, worst en tijm

Donderdag

Zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes

Doordat er ook aardappel in deze soep zit, is het een volwaardige maaltijdsoep. Je kunt er eventueel nog wat (volkoren) broodjes bij serveren.

Meer zuurkool recepten vind je hier.

Vrijdag

Auberginehachee met knolselderij frieten

Zaterdag

Boerenkool tosti met Gruyère en appel

Meer winterse lunch recepten vind je hier

Zondag

Appelcake met amandel en cranberries

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)