Francesca’s Familie Weekmenu #126

Bevalt jullie vakantie ook zo goed? We doen het lekker rustig aan met af en toe een leuk uitstapje en aankomende week gaan we de Ardennen ontdekken. Prima plek om met een baby heen te gaan. Nog geen idee wat we daar gaan eten, heb nu al zin om daar …

Bevalt jullie vakantie ook zo goed? We doen het lekker rustig aan met af en toe een leuk uitstapje en aankomende week gaan we de Ardennen ontdekken. Prima plek om met een baby heen te gaan. Nog geen idee wat we daar gaan eten, heb nu al zin om daar de lokale verswinkels te ontdekken. Wel gaat er een sous-vide apparaat en rookoven mee (ja, we zijn niet goed, ik weet het) dus ik heb zo’n vermoeden dat er goed gegeten gaat worden.

Voor jullie heb ik een fijn gevarieerd weekmenu gemaakt, eet lekker!

Maandag

Als je verse groenten in de oven roostert, kun je daar een zalige pastasaus van maken. Combineer deze met tagliatelle en (heel veel) Parmezaanse kaas en het grote genieten kan beginnen.

tagliatelle met geroosterde groenten

Dinsdag

Zalig is deze Thaise nasi met garnalen en koriander eitjes en ook nog heel makkelijk om te maken.

Thaise nasi met garnalen

Woensdag

Deze caesar salade met kip uit het nieuwe boek van Donna Hay is echt een topper. Vervang de boerenkool en spruitjes door roosjes broccoli en groene asperges en je hebt een heerlijke lente-variant te pakken.

caesar salade met kip van donna hay

Donderdag

Terwijl ik dit typ zit ik met een dik vest aan. Ik vind het maar koud de laatste tijd, daarom zit er toch weer een stoof-achtig gerecht in het weekmenu: een snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander. Lekker met stevig brood om in de saus te dopen.

snelle stoof met worst 1

Vrijdag

Van rabarber kun je zalige chutney maken. Combineer deze met pitabroodjes, gerookte kip en rauwe groenten en je bent klaar voor de vrijdagavond.

Francesca Kookt broodje gerookte kip met rabarber chutney

Zaterdag

Lekker cocktails maken in de vakantie, wij houden ervan! Ook van alcoholvrije cocktails trouwens, zoals deze mimosa met ginger ale, virgin pina colada en alcoholvrije sangria (die echt waanzinnig lekker is). De recepten vind je hier.

alcoholvrije cocktails

Zondag

Het einde van de vakantie mag gevierd worden met een toetje! En dit toetsoepje met aardbeien en mango kunnen de kids (bijna) helemaal zelf maken 🙂

toetsoepje van aardbei en mango

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)