Francesca’s Familie Weekmenu #134

Nog 1 week en dan is het zomervakantie! Tenminste, in ons deel van het land dan. We zijn er met z’n allen aan toe in het gezin. Jessey is de dagen al aan het aftellen. Hoe leuk hij school ook vindt (even een dikke hoera voor IKC Stella Nova in …

Nog 1 week en dan is het zomervakantie! Tenminste, in ons deel van het land dan. We zijn er met z’n allen aan toe in het gezin. Jessey is de dagen al aan het aftellen. Hoe leuk hij school ook vindt (even een dikke hoera voor IKC Stella Nova in Zoetermeer, wat een geweldige school), zelfs hij heeft inmiddels behoefte aan ‘lekker even vrij, he mama’.

Deze laatste week gaan we er nog vol voor, puilt de agenda uit elkaar van de afspraken, maar laten we langzaam de teugels al een beetje vieren. Ook qua eten, ik heb zin in alleen maar lekkere dingen deze week die niet te veel tijd kosten. En daar profiteren jullie van mee in het weekmenu. Eet lekker!

Maandag

Aan het begin van de week maak ik het oude brood op van het weekend door deze te verwerken in een panzanella met groene asperges. Deze keer heb ik het brood niet geweekt, maar gebakken. Een heerlijke twist.

Dinsdag

Yes, het mosselseizoen is afgelopen week gestart! Met die zalige Zeeuwse mosselen (bodemcultuur al, het seizoen is extreem vroeg dit jaar) maak je bijvoorbeeld dit pannetje met prei en stokbrood. En voor alle mosselfans, over een paar weken heb ik iets heel tofs voor jullie in petto.

Woensdag

Het is een werkje van niks, deze salade met avocado, gerookte kip en honing-mosterddressing. Maar lekker dat ‘ie is.

Donderdag

Spaghetti met balletjes, welk kind wordt daar nou niet blij van. Ik vind het een top gerecht om de vakantie mee in te luiden. Yes, die is vandaag begonnen, want morgen heeft mijn kleine man een studiedag.

Vrijdag

Laten we vandaag mama’s ‘schoolvakantie’ dan maar inluiden met deze bavette wraps. Een goed glas lichtgekoelde rode wijn erbij en ik ben helemaal blij.

Zaterdag

Dominique ging onlangs aan de slag met de Noordzeekrab en maakte onder andere deze krab rolls. Stiekem mijn favoriete recept van de serie. Geweldig recept voor de weekendlunch.

Zondag

Zalig zijn deze granola cups voor het ontbijt. In het weekend vul je ze wat decadenter met een mengsel van mascarpone en vanille. En doordeweeks wat bewuster met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Ontbijten met een taartje, daar hou ik van.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)