Francesca’s familie weekmenu #145

Dit weekmenu is er niet zomaar een, het is namelijk een voorproefje uit de Eetkalender 2018 en het weekend e-book! Om je een idee te geven wat te verwachten, vind je in dit weekmenu gerechten uit de Eetkalender 2018, een kliekjesdag met tips op vrijdag en twee recepten die je kunt verwachten in het weekend e-book.

Mocht je daar nou enthousiast van worden, we kunnen ons bijna niet anders voorstellen, bestel hier dan jouw Eetkalender 2018! Het weekend e-book komt in januari ook in de shop.

Maandag

Deze vegetarische kikkererwtencurry is een heerlijk gerecht om de week mee te beginnen en zet je binnen 20 minuten op tafel!

Dinsdag

En ook op dinsdag wordt het niet ingewikkeld, want deze zalmquiche met biet en rucola heb je binnen 15 minuten gemaakt.

Woensdag

Op woensdag gaan we voor een kip cordon bleu met aardappels en sla. Een cordon bleu kun je namelijk heel makkelijk zelf maken door kipfilet te vullen met kaas en ham en dat smaakt heerlijk in combinatie met de aardappels en sla met vinaigrette.

Voor kleine kinderen die sla nog lastig vinden kun je ervoor kiezen om reepjes rauwe paprika of cherrytomaten erbij te serveren of je kookt er wat sperzieboontjes bij. Dit zijn tips die je ook terug kunt vinden in de Eetkalender!

Donderdag

Nieuw dit jaar is de maandelijkse Francesca Kookt Klassieker met een van de succesrecepten van de blog. Bijvoorbeeld deze shoarma nasi!

Vrijdag Kliekjesdag

En wat gebeurt er met de ingrediënten die je over hebt, vraag je je wellicht af? Op vrijdag is het altijd Kliekjesdag in de kalender en dan wordt er kookinspiratie gegeven waardoor je aan het eind van de week geen kliekjes overhoudt. Beter voor je portemonnee en voor de planeet.

Wat je wellicht over hebt:

  • Parmezaanse kaas
  • Couscous
  • Bietjes
  • Eieren
  • Dille
  • Balsamico azijn
  • Gember
  • Garam masala specerijen
  • Limoen
  • Koriander
  • Gruyère
  • Plakjes ham
  • Bieslook
  • Zilvervliesrijst
  • Bladselderij

Daar kun je mee maken:

  • Salade met bietjes, couscous en balsamico azijn.
  • Kruidenboter met knoflook, bladselderij, bieslook en dille
  • Gebakken ei met Gruyère/Parmezaanse kaas, ham en mosterd
  • Curry van zilvervliesrijst, gember, garam masala specerijen, limoen en koriander

Zaterdag

In het weekend eten we net zo lief (misschien nog wel meer) en dan is het tijd voor heerlijke ontbijtjes, lange lunches, baksels, gerechten die lekker lang op het vuur mogen staan en heerlijke hapjes voor bij de borrel. Die gaan jullie dan ook allemaal vinden in het weekend e-book. Voor op zaterdag bijvoorbeeld een gerecht als deze zelfgemaakte Turkse pizza.

Zondag

En voor de uitgebreide zondagse ontbijtjes vind je in het weekend e-book gerechten zoals deze croissantpudding met blauwe bessen en pecannoten.

Mocht je enthousiast zijn geworden over de Eetkalender 2018? Bestellen doe je HIER! Daar vind je tevens ook alle verzendinformatie. Maar als jullie nog andere vragen hebben, stel ze dan natuurlijk gerust. We beantwoorden ze graag 🙂

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s familie weekmenu #145”