Francesca’s Familie Weekmenu #153

De vlag kan uit! Ik voel me eindelijk weer beter na 3 weken griep. Het werd ook wel tijd, vinden jullie ook niet? Ik ben inmiddels keihard aan het typen om het online kerstmagazine voor jullie af te maken, deze is verkrijgbaar vanaf 6 december en zit barstensvol kerstinspiratie. Van …

De vlag kan uit! Ik voel me eindelijk weer beter na 3 weken griep. Het werd ook wel tijd, vinden jullie ook niet? Ik ben inmiddels keihard aan het typen om het online kerstmagazine voor jullie af te maken, deze is verkrijgbaar vanaf 6 december en zit barstensvol kerstinspiratie. Van 50 gloednieuwe en makkelijk te bereiden kerstrecepten tot kerstplanningen, tips & tricks voor in de keuken, tafeldecoratie, kerstmenu’s inclusief wijnen, de leukste foodcadeaus voor onder de kerstboom en een aantal waanzinnige cadeaus die ik aan jullie ga weggeven. Ik kan niet wachten om het e-book in de shop te plaatsen en jullie een zorgeloze en heerlijke kerst te bezorgen 🙂

Maar eerst nog even het weekmenu, dat ik deze week heb gemaakt in plaats van Dominique. Ik heb het arme kind namelijk aangestoken met mijn monstergriep en die ligt al een paar dagen op bed. Zullen we afspreken dat we het tot het einde van het jaar niet meer over griep zullen hebben hier? Ik ben er wel een beetje klaar mee nu. Het is tijd om te eten!

Maandag

We beginnen de week met een zalig recept van de pasta-bar Spaghetteria. Het is bucatini met aubergine en een romige gorgonzolasaus. In plaats van bucatini kun je trouwens ook tagliatelle gebruiken. Je kunt wat mij betreft ook een mildere kaas gebruiken in plaats van gorgonzola als er kinderen (of volwassenen) aan tafel zitten die echt niet van blauwe kaas houden. Ik weet alleen niet wat Spaghetteria daarvan vindt 😉

Dinsdag

Een lichtpittige Chinese Szechuan tomatensoep met vis staat er vandaag op het menu. Ik heb daar nog wat oesterzwammen aan toegevoegd en geraspte witte kool smaakt er ook heel lekker bij.

Woensdag

Waarom zou je wachten tot tijdens of na Sinterklaas om deze Spaanse ballen te maken? Dat kan daarvoor ook prima, moet je alleen wel even wat kruidnoten in huis halen. Hè bah, wat vervelend.

Donderdag

Deze zilvervliesrijstsalade met paprika en chorizo is in een handomdraai gemaakt en is goed geschikt voor het hele gezin. De restjes eet je de volgende dag tijdens de lunch.

Vrijdag

Kip, frietjes en geroosterde groenten uit de Airfryer vandaag! Ik laat jullie in het filmpje zien hoe je dat allemaal uit dit apparaat tovert. Oh, en als je nou geen Airfryer hebt…je kunt dit natuurlijk ook in een ‘gewone’ oven bereiden. De bereidingstijd is dan alleen langer.

Zaterdag

Hou je van vis, pit én de Indonesische keuken? Dan is dit recept echt iets voor jou. Ik leerde deze bereiding van ‘woku belanga’ op het eiland Sulawesi en het was echt waanzinnig van smaak. En het leuke is dat het helemaal niet ingewikkeld is om te maken.

Zondag

Zondag, bakdag! Wat denk je van deze speculaascake met stoofperen en amandel? Ik weet nog hoe deze smaakte dus ik zeg gelijk maar ja.

Ga je iets maken, vertel het me dan op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat ik jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)