Francesca’s Familie Weekmenu #159

En hoe was jullie eerste week van het nieuwe jaar? Konden jullie een beetje afscheid nemen van al het lekkere en vele eten van de decembermaand of viel het toch tegen? Na alle oliebollen, champagne, gevulde kalkoenen, chocoladekransjes, banketstaven en ga zo maar door vind ik het zelf heel fijn om …

En hoe was jullie eerste week van het nieuwe jaar? Konden jullie een beetje afscheid nemen van al het lekkere en vele eten van de decembermaand of viel het toch tegen? Na alle oliebollen, champagne, gevulde kalkoenen, chocoladekransjes, banketstaven en ga zo maar door vind ik het zelf heel fijn om in januari wat gas terug te nemen qua eten. Deze maand let ik daardoor wat meer op wat ik eet en hoeveel. En dat betekent zeker niet dat ik dan niet lekker eet, integendeel zelfs want ik ontdek juist weer allerlei lekkere recepten!

In dit weekmenu vind je allemaal gerechten die ik perfect vind voor deze tijd van het jaar. Niet te ingewikkeld, veel voedingsstoffen en allemaal erg lekker! Oh en op zondag ontbijten we wel nog steeds uitgebreid hoor 😉

Maandag

We beginnen de week met deze orecchiette cacio e pepe con cavolo nero, je hebt er maar weinig voor nodig en het resultaat is fantastisch! En kun je geen palmkool vinden? Dit gerecht kun je ook prima maken met gewone boerenkool.

Dinsdag

Op dinsdag gaan we voor een lekker stamppotje met vis. Namelijk deze stamppot van koolraap en veldsla met schelvis.

Woensdag

Dan is het op woensdag wel weer eens tijd voor een verwarmend kopje kippensoep met nootmuskaat en foelie.

Donderdag

Deze Indonesische nasi goreng blijft een favoriet! Maak ‘m eens met zilvervliesrijst voor meer vezels (vinden wij thuis ook heel lekker) en serveer er roergebakken spinazie of broccoli/bimi bij voor een volwaardige maaltijd.

Vrijdag

We luiden het weekend goed in met deze fantastische bavette wrap.

Zaterdag

Op zaterdag gaan we voor een risotto met zuurkool en porcini. Zo heb je zuurkool nog nooit gegeten en dit is echt zalig!

Zondag

Voor het zondagse ontbijt staan deze lekkere wentelteefjes met peer en kaneel op de planning.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer