Francesca’s Familie Weekmenu #160

Het is half januari en dus hartje winter. Niet dat ik een sterk wintergevoel heb. Eigenlijk heb ik dat alleen rondom de feestdagen of wanneer het echt koud is en/of buiten sneeuwt. En dat is nu dus niet. Hebben jullie wel echt een winters gevoel? Ben ik wel benieuwd naar! …

Het is half januari en dus hartje winter. Niet dat ik een sterk wintergevoel heb. Eigenlijk heb ik dat alleen rondom de feestdagen of wanneer het echt koud is en/of buiten sneeuwt. En dat is nu dus niet. Hebben jullie wel echt een winters gevoel? Ben ik wel benieuwd naar! Misschien ligt het wel helemaal aan mij en heb ik gewoon zoveel zin in meer zon en de lente dat ik net doe alsof de winter niet bestaat…

In het nieuwe weekmenu zien we wel dat het winter is, want ik heb er allerlei lekkere seizoensgroenten en -fruit in verwerkt. Zoals bloedsinaasappel, pastinaak, knolselderij en aubergine. Geniet ervan!

Maandag

Zelf vind ik het prima om de week te starten met een lekkere salade. Vaak eet ik in het weekend toch wat meer en dan hoeft het op maandag allemaal niet zo uitgebreid. Deze winterse salade met bloedsinaasappel en blauwe kaas is bijvoorbeeld zo gemaakt en heel erg lekker!

Dinsdag

Wist je dat we stoofgerechten en stamppoten al in de middeleeuwen veel aten in Nederland? Doordat in de zomer veel buiten werd gewerkt, werd er in de winter veelal stevig gegeten om voldoende energie op te bouwen. Gok dat ze toen nog niet deze linzenstoof met garnalen aten, maar die is wel heel lekker!

Woensdag

In de winter is een kom soep altijd welkom! Deze broccoli pastinaaksoep met gerookte kip is heel smakelijk. Ook lekker om mee te lunchen.

Donderdag

Knolselderij is een van mijn favoriete wintergroenten. Heerlijk om te roosteren in de oven samen met wat kruiden en andere groenten, maar je kunt er ook een heerlijke lasagne van knolselderij mee maken!

Vrijdag

Vrijdag pizzadag! En we gaan dit keer niet voor een ‘gewone’ pizza, maar voor deze tortilla pizza met geroosterde bonen en groenten. Die is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam.

Zaterdag

Wanneer we doordeweeks een beetje opletten met wat we eten, mogen we in het weekend los toch? Op deze zaterdag gaan we voor de burgers met gegrilde aubergine en mouhamara.

Zondag

En ook voor het ontbijt op zondag is ons e-book met de lekkerste recepten voor in het weekend een dikke aanrader. Deze pannenkoeken met fruitcocktail staan er niet in, maar zouden er zo tussen passen!

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer