Francesca’s Familie Weekmenu #163

Hadden jullie het gemerkt dat ik vorige week stiekem geen weekmenu had gepubliceerd? Niet expres hoor, maar het lukte me gewoon niet. Ik lag er echt volledig af door een enorme ontsteking in mijn kaak na het trekken van mijn verstandskiezen. Zelfs de hoogste dosering Ibuprofen was niet afdoende om …

Hadden jullie het gemerkt dat ik vorige week stiekem geen weekmenu had gepubliceerd? Niet expres hoor, maar het lukte me gewoon niet. Ik lag er echt volledig af door een enorme ontsteking in mijn kaak na het trekken van mijn verstandskiezen. Zelfs de hoogste dosering Ibuprofen was niet afdoende om de pijn te onderdrukken…maar ik zal niet te veel in details treden 😉 Inmiddels gaat het gelukkig veel beter, kan ik weer eten én nadenken over eten! En daar is ‘ie dan, het weekmenu voor aankomende week. Zonder thema of achterliggende gedachte, gewoon allemaal gerechten waar ik zin in heb. Eet lekker!

Maandag

Officieel heet dit recept ‘gebakken ricotta met herfstgroenten’, maar deze kan ook prima in de winter! Groenten als pompoen, pastinaak en knolselderij zijn er nu namelijk ook. En die geroosterde en kruidige groenten smaken zalig in combinatie met de romige ricotta.

Dinsdag

Ik heb de laatste tijd veel gekookt met bimi, wat een kruising is tussen Chinese kool en broccoli, en een van de lekkerste gerechten die ik ermee maakte was deze roergebakken bief met bimi en noedels. Deze gaat vandaag op het menu.

Woensdag

We breken de week met een soepje, maar dan wel een hele lekkere en goedgevulde. Deze tex mex soep is gevuld met groenten, bonen en ballen en je serveert ‘m met crème fraîche, lente-ui en (veel) geraspte kaas.

Donderdag

Dit is zo’n gerecht waar mijn kinderen heel blij van worden (de dreumes inmiddels ook): gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat.

Vrijdag

Prima comfort food voor deze vrijdag is de gado gado burger met kip! Daar eet je je vingers bij op, zo lekker.

Zaterdag

Een van de laatste recepten die Dominique maakte was deze tielle sétoise. Een fantastische hartige taart gevuld met een saus van zeevruchten. Het oorspronkelijke recept ontdekte ze tijdens haar bezoek aan Sète en met deze inspiratie ging ze thuis aan de slag. Een heerlijke taart voor het weekend!

Zondag

Een heerlijk ontbijt voor de zondag én maandag staat er vandaag op het menu. Want als je genoeg maakt, kun je er 2 dagen van eten. Hier vind je het recept van deze overnight oats met zelfgemaakte pompoenpuree.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! En als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik super leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer