Francesca’s Familie Weekmenu #174

Ik weet niet precies waardoor het komt, zeer waarschijnlijk omdat mijn veertigste verjaardag nadert, maar ik ben de afgelopen maanden veel aan het malen geweest. Vragen als ‘wie ben ik nou’ en ‘waarover wil ik bloggen in de toekomst’ blijven maar door mijn hoofd spoken. Er zijn momenten waarop ik …

Ik weet niet precies waardoor het komt, zeer waarschijnlijk omdat mijn veertigste verjaardag nadert, maar ik ben de afgelopen maanden veel aan het malen geweest. Vragen als ‘wie ben ik nou’ en ‘waarover wil ik bloggen in de toekomst’ blijven maar door mijn hoofd spoken. Er zijn momenten waarop ik duidelijk meer verdieping zoek dan ‘alleen maar’ over eten en recepten bloggen. Maar op andere momenten realiseer ik me dat dit hetgeen is wat me zoveel plezier in het bloggen geeft. Lastig, dat gemaal. Want het heeft direct effect op mijn inspiratie waardoor ik de afgelopen weken minder heb geschreven. En daardoor zijn er ook een aantal weken geen weekmenu’s verschenen.

Soms is verandering nodig

Om creativiteit te laten stromen moet je jezelf niet in de weg zitten, daar ben ik van overtuigd. Al was het alleen maar door wat mijn eigen gevoel me nu probeert duidelijk te maken. Verandering is goed, maar dat gaat niet van de ene op de andere dag en je moet jezelf daarvoor de ruimte geven. Ik liet al die twijfels daarom lekker stromen en geloofde erin dat ik vanzelf een eureka-moment kreeg. En dat is ook gebeurd! Francesca Kookt blijft gewoon bestaan zoals het is, maar er komt een blog bij. Een kleintje, geen idee nog hoe het gaat heten, maar het gaat over stralen na je veertigste. Over het omarmen van je leeftijd, trots zijn op je vetrollen, kraaienpootjes, grijze haren en vooral op je levenskracht, opgedane ervaringen, mama power en meer. Zonder contentplanning en voorbedachte onderwerpen, gewoon een blogje over mij voor al die andere bijna- of over de- veertigers. Waarvoor ik ga schrijven als ik er zin in heb, wanneer ik over iets anders wil schrijven dan eten. Meer erover heb ik verteld in deze uitgebreide Instapost. En dit maakt me blij en, nog veel belangrijker, geeft me bakken met inspiratie.

We gaan een zonnige week tegemoet

Voordat het zover is (echt niet eerder dan oktober), deel ik eerst (eindelijk) een nieuw weekmenu. Deze week wordt het mooi weer volgens de weeronline app en daar heb ik in het menu uiteraard rekening mee gehouden. Van frisse salades, groene voorjaarsgroenten tot een van mijn favoriete desserts met citroen en rabarber. Eet lekker!

Maandag

Een traditionele salade caprese kennen we allemaal wel. Maar als je cherrytomaten gebruikt die je eerst nog even roostert in de oven krijg je een heerlijke variant op het recept.

Dinsdag

Taco tuesday vandaag! In deze taco’s met zalm, groene asperges en citroen-yoghurtsaus proef je alle smaken van de lente.

Woensdag

Deze pasta met sardines, paprika en bonen heb je binnen no-time gemaakt en kun je volledig maken van producten uit de voorraadkast. Dus zet ze erin en dan heb je er direct profijt van op een dag dat het boodschappen doen maar niet lijkt te lukken. Deze pasta smaakt ook nog eens zalig, mijn kinderen likten nog net hun bordje niet af.

Donderdag

Ik ben dol op de klassieke caponata met aubergine en paprika. Maar werd ook lyrisch toen ik deze variant ontdekte waarbij de Italiaanse en Indonesische keuken met elkaar zijn verweven. Eet het lekker met brood en de restjes zijn de volgende ook heerlijk als lunch.

Vrijdag

Een hele kip kun je perfect braden in een grote pan. Voeg voorjaarsgroenten en krieltjes toe in dezelfde pan en je hebt een zalig gerecht.

Zaterdag

Het weekend schreeuwt om lekkere gerechten die je samen met vrienden of familie kunt delen. Deze chili steak friet met cheddar en guacamole bijvoorbeeld. Echt een aanrader!

Zondag

Ik proefde lemon posset voor het eerst tijdens een high tea in London en was direct verliefd. Het is de meest romige pudding, die geen pudding is, die je ooit zult eten en wordt gemaakt van slagroom en citroen. In combinatie met de rabarber is het een hemels toetje wat helemaal past in dit seizoen.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer