Francesca’s Familie Weekmenu #177 – Naar Italië

De vakantie staat voor de deur en ik ben me gek aan het typen hier achter de laptop zodat er ook tijdens onze ‘Tour de NL’ allemaal lekkere inspiratie voor jullie online komt! Normaal baseer ik het weekmenu altijd op het weer en speciale dagen, maar dat wordt wat lastig …

De vakantie staat voor de deur en ik ben me gek aan het typen hier achter de laptop zodat er ook tijdens onze ‘Tour de NL’ allemaal lekkere inspiratie voor jullie online komt! Normaal baseer ik het weekmenu altijd op het weer en speciale dagen, maar dat wordt wat lastig inschatten voor 4 weken.

Daarom ga ik het deze zomer anders doen! De komende weken gaan jullie op reis in het weekmenu en deze week is dat naar…Italië! Buon appetito 🙂

Maandag

Brood over van het weekend? Verwerk deze dan in een panzanella. Zoals deze met avocado.

Panzanella met avocado recept

Dinsdag

Een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken is pollo al marsala. Dus deze mocht zeker niet ontbreken in het weekmenu.

Pollo al marsala recept

Woensdag

Een van mijn meest recente creaties is deze citroenrisotto met groene asperges en feta. Heerlijke combinatie!

Donderdag

Nog zo’n Italiaanse klassieker waar ik van kan blijven eten: melanzane alla parmigiana.

Melanzane alla parmigiana recept

Vrijdag

Tijd voor comfort food vandaag! Of was ik daar stiekem al de hele week mee bezig? Ach, het is vakantie ;-). Terug naar het comfort food dus, nou dat gaat vandaag wel goed komen met deze sandwiches met gepaneerde kip en pancetta.

Italiaanse sandwich met gepaneerde kip en pancetta recept

Zaterdag

Lekker borrelen vandaag met familie of vrienden? Maak dan een tafel vol antipasti. In dit artikel vertel ik er alles over.

Italiaanse antipasti recepten

Zondag

En als laatste nog een zalige taart om het weekend mee af te sluiten: de echte torta della nonna met banketbakkersroom, ricotta, citroen en pijnboompitten.

Torta della Nonna recept

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer