Francesca’s Familie Weekmenu #18

Bijna Kerstmis en we hebben het allemaal druk, druk, druk. Tenminste, ik wel (tot over m’n oren) en dan stel ik me graag voor dat iedereen het net zo druk heeft als ik. Dat verzacht het een beetje. Zonder dollen, ook al is december een enorm gezellige maand, het is …

Bijna Kerstmis en we hebben het allemaal druk, druk, druk. Tenminste, ik wel (tot over m’n oren) en dan stel ik me graag voor dat iedereen het net zo druk heeft als ik. Dat verzacht het een beetje. Zonder dollen, ook al is december een enorm gezellige maand, het is ook wel een beetje chaotisch. Daar ga ik jullie volgende week een handje bij helpen, want ik heb een bijzonder makkelijk weekmenu gemaakt. Met hele fijne gerechten die ook nog eens zo klaar zijn.

Wat denk je van een knolselderijsoep op maandag die je lekker met brood eet. Met de restjes van de soep kun je de volgende dag ook prima lunchen. Een makkelijke Thaise nasi op woensdag en de kids krijgen pasta met gehakt, ui en tomaat op woensdag. De hete bliksem schuif je op donderdag zo in de oven en vrijdag is het burger-time! Met Surinaamse burgers deze keer en als je de broodjes bij de bakker haalt in plaats van zelf bakt, dan ben je zo klaar. Daar zou ik gewoon patat bij serveren, we gaan nog culinair genoeg doen de week erna met kerst. Eet lekker!

Vegetarische maandag – Knolselderijsoep met paddenstoelen en brood

Knolselderijsoep_1-680x450

Vis dinsdag – Thaise nasi met garnalen en koriander eitjes

Thaise-nasi-met-garnalen_1-680x450

Kids woensdag – Pasta met gehakt, ui en tomaat

Pasta-met-gehakt-ui-en-tomaat_uitgelicht_11

Vlees donderdag – Hete bliksem ovenschotel met gehakt

Hete-bliksem-ovenschotel-met-gehakt_1

Snack vrijdag – Surinaamse burgers

Surinaamse-burger-1-680x450

Francesca’s week favorieten

Zelfgemaakte granola – 1x maken en vervolgens heb je 2-3 weken geen omkijken meer naar je ontbijt!

Zelf-granola-maken_1

Gratin dauphinois – schuif deze in de oven en bak er een biefstukje bij, zo lekker!

Gratin-dauphinois_1-680x450

Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer