Francesca’s Familie Weekmenu #188

Het wordt een bijzondere week, op alle fronten. Op maandag open ik een fles champagne, want dan komt de Eetkalender 2019 officieel uit! Ik kan niet wachten om een stapel vers gedrukte kalenders in mijn handen te houden. Die geur is bijna net zo lekker als van appeltaart, bijna dan …

Het wordt een bijzondere week, op alle fronten. Op maandag open ik een fles champagne, want dan komt de Eetkalender 2019 officieel uit! Ik kan niet wachten om een stapel vers gedrukte kalenders in mijn handen te houden. Die geur is bijna net zo lekker als van appeltaart, bijna dan hè ;-). Diezelfde dag beginnen we ook gelijk met het inpakken van alle pre-orders. Op dinsdag zal ik jullie laten weten wanneer de reeds bestelde kalenders op de mat zullen ploffen. Zo benieuwd naar jullie reactie! En bestellen kan nog steeds trouwens, gewoon hier bij ons in de shop.

Vanaf woensdag ga ik me opmaken voor een weekje ‘minderen’ op de blog met een belangrijke reden. Van 1 t/m 7 november gaan we in Nederland namelijk Minderen voor Kinderen. Unicef en LINDA.foundation maken zich samen sterk voor kwetsbare kinderen in Nederland en de rest van de wereld en introduceren de Minderen voor Kinderen app. Met deze app kun je bijhouden op welke extraatjes je één week lang gaat minderen. En alles wat je bespaart kun je met een simpele druk op de knop doneren. Door zelf een klein beetje minder te doen kun je heel veel meer betekenen voor kinderen. Ik ondersteun dit initiatief met heel mijn hart en daarom ben ik ambassadeur geworden. Zo hebben wij onlangs 1 week lang voor een totaalbudget van 25 euro alle avondmaaltijden met z’n vieren gegeten. Door slim in te kopen had ik voldoende ingrediënten voor een hele week en daar ben ik mee gaan koken. Het geld wat we daarmee bespaard hebben doneer ik vervolgens in de eerste week van november aan Minderen voor Kinderen. Om jullie te inspireren zal ik mijn tips én budgetrecepten delen in de actieweek. Doen jullie ook mee? Het is maar een kleine moeite en je kunt er zoveel mee betekenen!

In dit weekmenu heb ik nog geen rekening gehouden met budgetrecepten, dat komt later deze week. Het is wel duidelijk dat ik het koud had toen ik het weekmenu voor jullie ging maken, want alle gerechten hebben een herfstig tintje en er zit veel comfort food bij. Eet lekker!

Maandag

Een aantal weken geleden plaatste ik mijn recept voor foe yong hai en toen ontplofte mijn blog. Social media ook trouwens, omdat jullie massaal gingen reageren met foto’s van het eindresultaat. Zo tof om te zien hoe blij jullie van dit recept worden!

Dinsdag

Een stamppot met aardappel, koolraap en schelvis is een perfect gerecht voor dit seizoen. En is lekker toegankelijk voor het hele gezin.

Woensdag

Na een weekend in Wenen (alweer jaren geleden) raakte ik licht geobsedeerd door de wiener schnitzel en hoe ik deze zelf het beste kon maken. Nou, het is me gelukt hoor…dit recept is zalig. Misschien zou ik de foto’s eens opnieuw moeten maken, dat dan weer wel. Goed excuus om ‘m na de vakantie snel te maken!

Donderdag

Pasta met pompoen is altijd goed, zeker als je er nog wat saffraan en geroosterde hazelnoten aan toevoegt. Goed om te weten: deze pastasaus is romig, maar toch helemaal lactosevrij.

Vrijdag

Dit recept was ik gewoon helemaal vergeten! Ik maakte ooit burgers met gegrilde aubergine en een lepeltje mouhamara en die waren zalig. In het recept maak ik er mini burgers van, maar daar kun je natuurlijk ook normale burgers van maken. Heerlijk comfort food voor de vrijdag.

Zaterdag

Deze hapjes met gegrilde Surinaamse kip en piccalilly op een cassave chipje zijn top voor het weekend als hapje bij de borrel of tijdens een etentje. Makkelijk om te maken en heel verrassend.

Zondag

Ik ben nog steeds heel blij met Debbie in mijn team. Zij maakt twee keer per maand een zoet recept en weet me iedere keer weer te verrassen. Zoals met haar laatste baksel: zelfgemaakte hand pies met een vulling van tutti frutti, noten en een vleugje mandarijn. Alle kleuren van de herfst verwerkt in een zeer smakelijk hapje.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)