Francesca’s Familie Weekmenu #192

Welkom Sinterklaasje! Ons huis is al weken in rep en roer. Zeker nu de jongste begint te geloven en Sinterklaas echt het meest spannende in zijn jonge leventje vindt. Alle sinterklaasfilmpjes worden tot in den treure bekeken en toen hij Sinterklaas voor het eerst in levende lijve zag, zat hij 15 minuten trillend op mijn schoot met grote ogen. Prachtig om die ontwikkeling mee te maken, zeker nu zijn grote broer sinds dit jaar tot de groep ongelovigen behoort. Maar het vervolgens ook machtig mooi vindt om in het complot te zitten. Waarbij hij het ook heel belangrijk vindt om de bevestiging te krijgen dat we ‘toch nog wel doorgaan met Sinterklaas vieren, hè mama?’. Want tja, die cadeautjes 😉

In het weekmenu heb ik deze week ook uiteraard rekening gehouden met Sinterklaas. Dat was niet zo ingewikkeld, want dit jaar heb ik voor jullie een geweldig buffet bedacht (samen met Debbie) voor pakjesavond. Met 8 makkelijk voor te bereiden gerechten die je op de avond zelf alleen nog hoeft op te warmen of uit de oven of koelkast haalt. De andere dagen heb ik mijn inspiratie uit de rest van de wereld gehaald, daar had ik zin in. Eet lekker!

Maandag

Voor deze zoete aardappelcurry heb je maar 30 minuten nodig, je haalt bijna alle ingrediënten uit je voorraadkast en het is een heerlijk voedzaam gerecht. Een blijvertje in huize Kookt!

Dinsdag

Kip ketjap is altijd goed, zeker als je er ook nog wat garnalen aan toevoegt.

Woensdag

Ik vertelde het al, dit jaar hebben we een sinterklaasbuffet bedacht voor pakjesavond. Op het buffet vind je shortbread koekjes met mandarijn, de makkelijkste worstenbroodjes, fudge met speculaas, crostini’s met pompoenspread en kruidige speculaaskip, rocky road met witte chocolade, Ruby kruidnoten en gevriesdroogde frambozen, uien-pompoensoep met gruyere broodjes, een handige dubbele tray-bake als hoofdgerecht en een trifle met speculaascake en strooigoed als toetje.

Donderdag

Zo…dagje balansen dan maar na pakjesavond? Vanavond eten we een spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu.

Vrijdag

Een plaatpizza is heerlijk comfort food voor de vrijdagavond en een ideaal gerecht om restjes van pakjesavond op te maken. Heb je geen restjes? Maak dan deze heerlijke tex mex plaatpizza.

Wil jij in 2019 niet meer iedere dag nadenken over wat je gaat eten ’s avonds? Bestel dan nu de Eetkalender 2019! Hierin vind je 210 makkelijke recepten voor doordeweeks, handige familieplanners met voldoende schrijfruimte, boodschappenlijstjes, kooktips, seizoenskalender en tips om gezonder te eten en duurzamer te leven.

francesca-kookt-eetkalender-2019

Zaterdag

Oeh, ik heb weer zin in een pita met zelfgemaakte kip gyros en tzatziki. De zaterdag is daar een perfecte dag voor. En als je nou genoeg maakt, kun je er op zondag ook nog van genieten.

Zondag

Kruidnoten over? Bak dan op zondag deze lekkere blondies met kruidnoten. Wat mij betreft dan wel echt het laatste sinterklaasgerecht van dit jaar hoor 😉

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *