Ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie

Eigenlijk wilde ik een ovenschotel met gnocchi maken. Maar die vergat ik gewoon erin te stoppen (kan de beste overkomen, zeker in de vakantie) en toen werd het opeens een ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie. Die bizar lekker werd, mag ook wel met de gebakken ui, slagroom, Boursin en een lading kaas die er nog overheen ging.

Ik vind dit een prima recept om mijn eerste werkdag na de kerstvakantie mee te beginnen, wat jullie? Oh, en als je wilt mag je er van mij nog wat aan gnocchi aan toevoegen voordat de boel de oven in gaat. Maar echt nodig is het niet, want het is een machtige ovenschotel. Ik zou er eerder een groene salade naast serveren en wat stukjes knapperig brood om in de saus te dopen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 flinke of 2 kleine uien
  • boter
  • zout
  • 1 knolselderij
  • 1 flespompoen
  • 4 takjes salie
  • 150 ml slagroom
  • ½ pakje (75 gr) Boursin
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • 100 gr pecannoten
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten + Oven: 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Bak deze 15 minuten op laag vuur in een klontje boter met een snuf zout. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
  3. Schil de knolselderij en flespompoen, verwijder de zaadlijsten van de flespompoen en snijd daarna beide in blokjes. Kook deze 5 minuten in ruim kokend water met zout en 4 blaadjes salie. Giet daarna af en laat uitlekken.
  4. Houd 6 blaadjes salie achter en hak de rest van de salie fijn tot je 2 theelepels fijngehakte salie hebt.
  5. Klop de slagroom, Boursin en ei los in een kom met een flinke snuf zout en peper.
  6. Meng de knolselderij, pompoen en ui in een ovenschaal met de pecannoten en fijngehakte salie. Schenk het mengsel er gelijkmatig overheen. Leg de 6 blaadjes erop en strooi de geraspte kazen erover. Zet de ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie daarna 25 minuten in de oven.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie”

  1. Spannende recepten. Mijn vriendin komt donderdag eten, dus een nieuw recept uitproberen. Dankjewel voor het recept. Wordt vervolgd

  2. Hoe kan ik het minder vet maken welke “roomkaas” en misschien zure room i.p.v.echte?

    1. Er zijn vast wel light roomkazen te koop. Heb ik zelf nog nooit gekocht, maar kijk gewoon eens in het koelschap wat er voorradig is 🙂

  3. Super lekker recept! Ook mijn man en kinderen van (7 en 9 jaar) smulden ervan!
    Pasta erbij gemaakt, maar was zeker niet echt nodig.
    Ga het zeker nog een keer maken.
    Bedankt!

  4. Gisteren gemaakt. Lekker recept. Ik heb echter geen noten toegevoegd. Wel 150 gram pasta toegevoegd en wat paprikapoeder en chilivlokken voor wat meer pit.

Reacties zijn gesloten.