Wanneer je geen tijd hebt om een ‘echte’ curry te maken moet je maar slim zijn en een snelle variatie bedenken. Dat dacht ik onlangs op een drukke woensdag-mamadag en toen ontstond deze geroosterde curry met warmgerookte zalm. De groenten roosterde ik met curry specerijen en de warmgerookte zalm kocht ik bij mijn visboer. Deze hoefde ik alleen nog maar even op te warmen in de oven en toen was het gerecht al klaar! Effectief stond ik maar 15 minuten in de keuken en de oven deed de rest van het werk.
Dit gerecht kun je trouwens ook makkelijk vegetarisch maken door de zalm te vervangen door groenteballetjes of andere vleesvervangers. Of je voegt wat meer zoete aardappels of groenten toe en dan is je maaltijd ook compleet.

Echt heerlijk. Om je vingers bij af te likken
Dankjewel 🙂
Ziet er goed uit, ga ik volgende week proberen. Heb je een tip voor vervanging van de bloemkool? Ik heb iemand thuis die geen broccoli en bloemkool lust;)
Je kunt bijna alle groenten roosteren. Ipv bloemkool/broccoli kun je ook courgette, aubergine of groene asperge gebruiken. Je zou er ook kikkererwten aan toe kunnen voegen. Eet smakelijk in ieder geval!
Kan echt met alle soorten groenten