Francesca’s familie weekmenu #49

De vakantie is nu echt voorbij en onze kleuter gaat weer naar school. Dan komt ook de regelmaat weer terug in ons leven. Alhoewel dat de eerste week nog wel even zoeken was, aangezien iedere vorm van regelmaat uit ons leven is verdwenen de afgelopen weken. Maar ach, daar is …

De vakantie is nu echt voorbij en onze kleuter gaat weer naar school. Dan komt ook de regelmaat weer terug in ons leven. Alhoewel dat de eerste week nog wel even zoeken was, aangezien iedere vorm van regelmaat uit ons leven is verdwenen de afgelopen weken. Maar ach, daar is vakantie voor. Ik heb inmiddels ook weer onze eerste eetplanning voor de komende week gemaakt en voor jullie heb ik een nieuw weekmenu klaar staan. Voor iedereen die nog een weekje vakantie had: veel succes met de eerste schoolweek. En eet lekker!

Maandag

Ook na de vakantie pakken we de draad weer op met een (en in ons geval zelfs meerdere) vegetarische dag per week. Met groenten kun je eindeloos varieren. Maak bijvoorbeeld eens deze makkelijkste lasagne ooit. Die heb je binnen 15 minuten in de oven staan.

de-makkelijkste-lasagne-ooit-1-680x450

Dinsdag

Vandaag staat er een heerlijk en makkelijk vispakketje op het menu met Oosterse marinade. Samen met de groenten schuif je de pakketjes in de oven. Lekker met een salade of aardappelpuree met een gefruit uitje en knoflook.

Francesca-Kookt_Vispakketjes_3-kopie1

Woensdag

Paprika’s bevatten veel vezels en vitamine c. En vaak eten kinderen ze graag. Vandaag vullen we ze met een van mijn favoriete recepten voor gehakt, op z’n Surinaams. Nog even gratineren in de oven en smullen maar.

Gevulde-paprikas-surinaams-gehakt2-640x4502

Donderdag

Lamskoteletten die je de avond ervoor vast in de marinade legt zodat alle smaken goed intrekken. De couscous salade heb je zo gemaakt en de koteletten rooster je in de grillpan of op de BBQ.

lamskoteletten-met-couscous-salade-1-680x450

Vrijdag

Deze kikkererwten pita’s uit het Vegatopia Kookboek hebben we onlangs ontdekt en we zijn enorm fan van dit gerecht. Vooral onze kleuter! Heerlijk voor op een snack vrijdag.

kikkererwten-pita-vegatopia-kookboek-1-680x450

Zaterdag

Door de weeks heb ik geen tijd voor uitgebreide broodjes, maar in het weekend des te meer. Maak bijvoorbeeld dit broodje geitenkaas met geroosterde paprika. Ik leg ook gelijk even uit hoe je zelf paprika roostert.

Maaslander_Geitenkaas_Broodje_Geitenkaas_Geroosterde_paprika_1

Zondag

Heb je nog een laatste restje Hollandse kersen? Maak er dan deze heerlijke cheesecakes in een glaasje mee. Geen verse kersen meer? Haal ze dan uit de diepvries of maak dan een compote van bramen of pruimen. Dat is het mooie van dit recept, de topping kun je steeds met het seizoen mee varieren.

kersen-cheesecake-in-een-glaasje-1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)