Francesca’s Familie Weekmenu #72

Aangezien Francesca op vakantie heerlijk aan het genieten is samen met haar mannen zet ik weekmenu nummer 72 voor jullie klaar. Het is volgende week alweer de eerste week van maart. Wat ik persoonlijk niet heel erg vind, omdat ik het een prettig idee vind dat de lente nadert én …

Aangezien Francesca op vakantie heerlijk aan het genieten is samen met haar mannen zet ik weekmenu nummer 72 voor jullie klaar. Het is volgende week alweer de eerste week van maart. Wat ik persoonlijk niet heel erg vind, omdat ik het een prettig idee vind dat de lente nadert én dat er weer andere producten in het seizoen komen waar we allemaal lekkere dingen mee kunnen maken. Zoals een van mijn lievelingsproducten rabarber: ik gebruik rabarber graag bij het bakken zoals in een crumble uit de oven, maar er zijn nog veel meer toepassingen waar de komende maanden heerlijke recepten voor zullen volgen! Aankomende week koken we nog met het staartje van de winterse producten, eet lekker.

Maandag

We beginnen de week gemakkelijk en licht met een goedgevulde spinaziesalade. Vol met groenten, veel smaak en deze is door de tofu extra voedzaam.

spinaziesalade-met-paddenstoelen-paksoi-en-tofu-3-680x450

Dinsdag

Van knolselderij kun je een heerlijke puree maken die ik in dit recept combineerde met doperwten uit de diepvries. Het stukje kabeljauw met het krokante dakje is echt een aanrader.

krokante-kabeljauw-met-knolselderij-doperwten-puree-1-680x450

Woensdag

Deze spaghetti met balletjes is typisch een gerecht waar ik de hele dag naar uit kan kijken. Het is ook nog een recept dat budgetproof is én vaak ook nog eens favoriet bij de kids.

Spaghetti-met-balletjes_1-680x450

Donderdag

Op deze dag geniet je van de winterse groente boerenkool, maar dan eens niet in een stamppot of ander winters gerecht. Nee, er staat een vrolijke salade met rode kool, mandarijn en een balsamicodressing op het menu.

Salade_met_boerenkool_mandarijn_balsamico_1

Vrijdag

Dit recept voor hete bliksem uit de oven heb ik laatst zelf ook gemaakt en ik vond ‘m super lekker. Het past zeker onder mijn definitie van comfort food. Tip: ik had zelf nog wat gebakken spekjes toegevoegd wat ik een lekkere toevoeging vond.

Hete-bliksem-ovenschotel-met-gehakt_1

Zaterdag

Op zaterdag vind ik het heerlijk om een lekker stukje vis te eten. Zalm is wat mij betreft altijd een goed idee en met homemade teriyaki saus al helemaal.

Francesca-Kookt_zalm-met-teriyaki-en-noedels_1_uitgelicht

Zondag

Ben je al wezen wintersporten of ga je nog? Dan mag deze Kaiserschmarrn eigenlijk niet in je menu ontbreken. Een van de echte wintersportgerechten die je ook heel makkelijk thuis kunt maken.

kaiserschmarrn-met-abrikozencompote-1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer