Francesca’s Familie Weekmenu #75

De moeder der allen griepen kwam deze week bij me langs en vloerde me genadeloos. Alsof mijn hele lichaam gereset werd, zo voelde het. Dagen heb ik als een ziek vogeltje op de bank gebivakkeerd en ik kan jullie de drie seizoenen van Mr. Selfridge op Netflix aanraden voor deze …

De moeder der allen griepen kwam deze week bij me langs en vloerde me genadeloos. Alsof mijn hele lichaam gereset werd, zo voelde het. Dagen heb ik als een ziek vogeltje op de bank gebivakkeerd en ik kan jullie de drie seizoenen van Mr. Selfridge op Netflix aanraden voor deze gelegenheid. Met tissues in de ene en een mok met gember-kurkuma-munt-honing-thee in de andere heb ik het maar lijdzaam ondergaan. Zelfs ik moest er aan geloven. Het leven ging in de tussentijd gewoon door en mijn lieve Mr. pakte alles over zonder te mopperen. Van school, voetbaltraining tot zwemles en natuurlijk de boodschappen. Want ik ben ook dagen niet in mijn keuken geweest. Het goede nieuws: ik ben er weer. Voor ongeveer 80% ben, de rest moet nog een beetje bijkomen en misschien moet ik het aankomende week ook nog maar even rustig aan doen. Wel heb ik weer zin om te koken. Gelukkig maar, want Pasen staat bijna voor de deur. En voor jullie heb ik vanaf de bank dit fijne weekmenu in elkaar gezet, eet lekker!

Maandag

Deze tomatenrisotto met basilicumolie blijft een dikke hit thuis en het is heel makkelijk om te maken.

tomatenrisotto-met-basilicumolie-680x450

Dinsdag

Nog voordat ik ziek was, zag ik de witte asperges uit Limburg alweer bij mijn groenteboer liggen. Ik wacht nog even totdat dit seizoen echt van start gaat en begin deze week met zalige zalmpakketjes met groene asperges.

zalmpakketjes-met-groene-asperges-3-680x450

Woensdag

Een echt familierecept: je maakt een puree van zoete aardappel en die combineer je met onder andere gehakt en wortel in kleine bakjes. Nog even gratineren in de oven en iedereen kan aanvallen.

AD-familiebakjes-met-zoete-aardappel-en-gehakt_1_uitgelicht

Donderdag

Bij ziekte zweer ik op gember om mijn weerstand weer op te krikken. Daarom moest ik gelijk aan dit recept van Chinese kip met gember en honing denken. Bomvol smaak, echt een aanrader.

Chinese_kip_met_gember_en_honing_1-680x450

Vrijdag

Comfort food met burgers vandaag, maar dan wel vegetarisch. Wist je dat je van kikkererwten ook zalige burgers kunt maken?

Francesca-Kookt_Kikkererwtenburger_1_uitgelicht-680x450

Zaterdag

Ik experimenteerde laatst in de keuken en bakte van kwarkyoghurt deze heerlijke kwarkmuffins met appel en kaneel. Lekker als toetje of als tussendoortje.

kwarkmuffins-met-appel-en-kaneel-1-680x450

Zondag

Vandaag is het Pasen! Wil je een feestelijk hoofdgerecht op tafel zetten voor een betaalbare prijs? Dan raad ik je met plezier deze lamsrack met tabouleh en romige muntsaus aan. Wij hebben ervan genoten tijdens het voorproeven.

lamsrack-met-tabouleh-en-romige-muntsaus-51-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)