Francesca’s Familie Weekmenu #78

Rondom de boeklancering van Mag ik nog een hapje? was het de afgelopen week een béétje druk hier, vandaar het verlate weekmenu. Maar laten we uitgaan van ‘beter laat dan nooit’ en genieten van het menu, want het is weer een lekker en gevarieerd menu geworden. Als ik jullie was zou ik …

Rondom de boeklancering van Mag ik nog een hapje? was het de afgelopen week een béétje druk hier, vandaar het verlate weekmenu.

Maar laten we uitgaan van ‘beter laat dan nooit’ en genieten van het menu, want het is weer een lekker en gevarieerd menu geworden. Als ik jullie was zou ik stiekem al uitkijken naar het weekend, waarin je iets heerlijks gaat bakken en die o zo heerlijke saoto soep op het menu staat. Geniet ervan!

Maandag

We beginnen de maandag met een lekker én makkelijk gerecht. Deze omelet met spinazie, zoete aardappel en feta is geschikt voor het gehele gezin! 

Omelet-met-spinazie-zoete-aardappel-en-feta_11

Dinsdag

Ik maak niet zo vaak pasta in een ovenschotel, waarom weet ik ook niet want het is makkelijk en super lekker. Dus vandaag gaan we voor de pasta ovenschotel met tonijn

Pasta-ovenschotel-met-tonijn_uitgelicht_1-680x450

Woensdag

Vandaag is het Koningsdag, misschien ben je vandaag op pad of komt er visite? Met deze oranjekleurige pompoen aardappelsoep met truffel maak je zowel de Koning blij als degene die het op mogen eten. 

Francesca-Kookt_pompoen-aardappelsoep-met-truffeljus_1_uitgelicht

Donderdag

Op donderdag ga ik voor een lekker stukje vlees, maar eens wat ‘anders’ en makkelijk om te maken. Dan ga ik voor: de biefstuk caprese!

Francesca-Kookt_biefstuk-caprese_1_uitgelicht-680x450

Vrijdag

Een comfort food gerechtje vandaag. Deze Mexicaanse bonen quinoa is zo gemaakt en kan ik altijd van genieten! 

Mexicaanse_bonen_quinoa_1-680x450

Zaterdag

Vandaag is het Koninginnedag en ook al vieren we dat officieel niet meer, ik vind het een alsnog een goede reden om wat lekkers te bakken. En natuurlijk maak je dan de Koninginne Pavlova. Deze mag je van mij ook op Koningsdag maken, ook al was deze officieel ooit voor Beatrix bedoeld 😉

Koninginne-pavlova1-680x450

Zondag

In het weekend vind ik het leuk om wat uitgebreider te koken, wat heerlijk is om te maken en te eten is deze Surinaamse saoto soep. Een deel van de voorbereiding kun je ook al op zaterdag doen zodat je snel klaar bent en er stiekem twee dagen van kunt eten. Deze soep is de volgende dag namelijk nog lekkerder.

surinaamse-saoto-soep-1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)