Francesca’s Familie Weekmenu #82

Halverwege dit weekmenu is het alweer juni. En ook al is het nog lente, ik heb toch stiekem al een beetje last van zomerkriebels. Vandaar dat er deze week een menu voor jullie klaar staat dat de lente vertegenwoordigd én al een beetje uitkijkt naar de zomer. Mag wel toch? Misschien dat het zonnetje dan ook zelf om de hoek komt kijken…

Maandag

Op maandag gaan we voor een lichte, vegetarische maaltijd. Deze courgette omelet met tomaatjes en spinazie is daar perfect voor geschikt!

courgette-omelet-met-tomaat-en-spinazie

Dinsdag

We zitten middenin het aspergeseizoen en ik kan er geen genoeg van krijgen! Deze zalmpakketjes met groene asperges zijn eigenlijk gewoon de lente in een pakketje.

zalmpakketjes-met-groene-asperges-3-680x450

Woensdag

Deze pasta met honingkip en spinazie is een echte zomerse pasta. Heerlijk als avondmaaltijd, maar als je er genoeg van hebt gemaakt kun je er de dag erna ook nog prima mee lunchen.

Zomerse-pasta-met-honingkip-en-spinazie_1

Donderdag

Al denk je bij stoofgerechten niet direct aan de lente of deze zomer, bij het aanzicht van deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander kreeg ik wel dat gevoel. Waarschijnlijk door al die zomerse kleuren in het gerecht.

snelle-stoof-met-worst-1-680x450

Vrijdag

Naar deze vis taco’s met avocado kan ik de hele week wel uitkijken. Al die verschillende ingrediënten die samen tot een smaakexplosie in je mond leiden, ik hou ervan!

vis-taco-s-met-avocado-1-680x450

Zaterdag

Bij de lente hoort natuurlijk lamsvlees, en dat is geheel niet vervelend. Deze couscous met lamskoteletten doet mij dan ook watertanden en is zelfs vrij makkelijk om te maken.

lamskoteletten-met-couscous-salade-1-680x450

Zondag

Als de zomer eraan komt krijg ik automatisch ook meer zin in citroen. Niet alleen ik, maar ook Francesca hoorde ik afgelopen week zeggen dat ze in haar ‘citroen-fase’ zit. Dus dan zal ik haar maar even een plezier doen met deze Italiaanse citroentaart met knapperige korst.

Ultieme_citroentaart_knapperige_korst_1

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Geniet van je eten! Liefs, Dominique

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #82”

  1. Ziet er weer goed uit! Bedankt voor de inspiratie. Mijn grootste uitdaging is altijd iets te maken wat IEDEREEN lekker vindt. Dat is nog best lastig met 3 jonge kinderen en een man die best kritisch is (en van echt manneneten houdt..) Van die citroentaart krijg IK in ieder geval echt trek.. heerlijk zomers!