Francesca’s familie weekmenu #86

Eindelijk! Daar is ie dan, de zon. Na een aantal weekmenu’s waarin we klaagden dat de zomer maar niet te bekennen was, schrijf ik het weekmenu nu vanuit een zonnige tuin waar het op dit moment maar liefst 25 graden is. Niet verkeerd. Alhoewel ik als echte Hollander natuurlijk altijd wel …

Eindelijk! Daar is ie dan, de zon. Na een aantal weekmenu’s waarin we klaagden dat de zomer maar niet te bekennen was, schrijf ik het weekmenu nu vanuit een zonnige tuin waar het op dit moment maar liefst 25 graden is. Niet verkeerd.

Alhoewel ik als echte Hollander natuurlijk altijd wel even over het weer hoor te klagen, dus hier komt ie: ik heb het heet. En wat gaan we daar aan doen? Een weekmenu vol frisse en zomerse gerechten maken. Als het goed is blijft de zon en de warmte namelijk nog wel even bij ons, en dan heb ik toch trek in ander soort gerechten dan wanneer het 10 graden kouder is. Dus zon blijf vooral en laten we met z’n allen van het weer en de zomerse gerechten genieten.

Maandag

Francesca-Kookt_Witlofsalade-met-radijs-grapefruit-en-pecannoten_1_uitgelicht-680x450

Als het warm is, heb ik altijd onwijs veel zin in salades. Ik kan wel iedere dag een salade eten want je kunt natuurlijk ook eindeloos variëren. Op de maandag ga ik voor een witlofsalade met radijs, grapefruit en pecannoten.

Dinsdag

vis-taco-s-met-avocado-1-680x450

Vis taco’s met avocado. Je kunt me niet blijer maken dan met deze combinatie. Een makkelijk maar super lekker gerecht. Ook gezellig om met elkaar te eten in de tuin.

Woensdag

Makkelijke-Pad-Thai-met-kip_1

Ik moet eerlijk bekennen dat het me eigen geen klap uit maakt wat voor een weer het is als ik pad thai met kip mag eten. Ik houd van pad thai! Super smaakvol en toch lekker fris.

Donderdag

courgette-spaghetti-met-walnootpesto-1

Als het warm is, eet ik graag veel groenten. Met deze courgette spaghetti met walnootpesto gaat dat wel op dus deze mocht van mij niet in dit zomerse weekmenu ontbreken.

Vrijdag

Griekse-kipsalade_1

Ik zei het al, met dit zomerse weer kan ik geen genoeg krijgen van salade. Daarom nog een salade deze week, en wel een Griekse kipsalade. Zijn we toch een klein beetje bij Francesca in Griekenland.

Zaterdag

gegratineerde-mosselen-met-oestersaus-en-chili-2-680x450

Mosselen! Hier kan ik echt een dansje van doen zo blij dat ik word van de gedachte aan mosselen. Deze variant van gegratineerde mosselen met oestersaus en chili lijkt me al helemaal fantastisch.

Zondag

Zelf fruit ijsjes maken_uitgelicht_1

In zo’n warme week kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Daarom deze zelfgemaakte fruit ijsjes op de zondag. Zowel voor de kids als de volwassenen een lekkere dorstlesser.

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer