Francesca’s Familie Weekmenu #94

Na de laatste echt tropische dagen in Nederland gaan we langzaam naar het najaar toe. Maar wel heel langzaam graag, want eigenlijk wil ik over een paar weken mijn verjaardag nog wel buiten in de tuin vieren. De gerechten van het weekmenu zijn deze keer ook een combinatie tussen zomer …

Na de laatste echt tropische dagen in Nederland gaan we langzaam naar het najaar toe. Maar wel heel langzaam graag, want eigenlijk wil ik over een paar weken mijn verjaardag nog wel buiten in de tuin vieren. De gerechten van het weekmenu zijn deze keer ook een combinatie tussen zomer en herfst, precies de fase waarin ik me bevind. Eet lekker!

Maandag

Een vegetarisch succesrecept van Nigella dat heerlijk blijft: makkelijke linguine met citroen, tijm en champignons.

Linguine-met-champignons-citroen-knoflook-en-tijm2-680x450

Dinsdag

Dominique vertelde het jullie afgelopen week al, dit recept voor ovenschotel met kabeljauw en Parmezaanse kaas is een van de nieuwe recepten uit de Eetkalender 2017. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn, maar ik zeg het gewoon nog maar een keertje…die kun je hier al bestellen!

ovenschotel-kabeljauw-groene-asperges-parmezaanse-kaas-1-680x450

Woensdag

Met gember, koriander en honing als basis maak je deze zalige, roergebakken Chinese kip. Het hoeft niet, maar je kunt er ook nog wat noedels bij serveren.

Chinese_kip_met_gember_en_honing_1-680x450

Donderdag

Als ambassadeur van de bruine boon in Nederland vind ik het vooral interessant om jullie te inspireren met recepten die net even anders zijn. Zoals deze taco salade met bruine bonen bijvoorbeeld.

taco_salade_hak_bonen_feestje_1-680x450

Vrijdag

Lang geleden dat ik surf & turf gegeten heb, het wordt weer hoognodig tijd. Deze combinatie van biefstuk, garnalen, Oosterse ingredienten en bulgur is een van mijn favorieten.

Surf-en-turf-met-bulgur_1_uitgelicht-680x450

Zaterdag

Ik zit in de ‘zoete fase’ van mijn zwangerschap en daarom heb ik dit weekend twee recepten geselecteerd met chocolade. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze zwarte bonen brownies met chili?

zwarte-bonen-brownies-met-chili-1-680x450

Zondag

En laten we dan op zondag maar weer eens deze makkelijke chocolademousse maken. Dat wordt smullen!

Perfecte-chocolademousse_uitgelicht_1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even iets achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)