Francesca’s Familie Weekmenu #96

En toen was het alweer oktober. Vorige week had ik dat idee totaal nog niet, toen voelde het namelijk nog als zomer en kon je zelfs BBQ’en in de tuin. De laatste paar dagen is het daarentegen echt herfst. Het waait, regent en de bladeren vallen van de bomen. Even omschakelen …

En toen was het alweer oktober. Vorige week had ik dat idee totaal nog niet, toen voelde het namelijk nog als zomer en kon je zelfs BBQ’en in de tuin. De laatste paar dagen is het daarentegen echt herfst. Het waait, regent en de bladeren vallen van de bomen. Even omschakelen dus, want mijn radar naar herfst recepten en producten gaat ook direct af. Dat is altijd het fijne aan een nieuw seizoen, de verandering in producten die weer volop te verkrijgen zijn en waar je zelf ook meer zin in krijgt. Deze week zet ik verwarmende recepten op het menu om rustig in de herfststemming te komen. Geniet ervan!

Maandag

mac-and-cheese-met-paddenstoelen-1

We beginnen de week met een heerlijke Mac and Cheese met paddenstoelen. Het is er eentje voor de echte kaasliefhebbers.

Dinsdag

salade-met-warmgerookte-zalm-1

Ik zei het al, we gaan voor verwarmende recepten deze week. Met een salade met warmgerookte zalm zitten we dan wel goed!

Woensdag

Francesca-Kookt_pompoen-aardappelsoep-met-truffeljus_1_uitgelicht

Pompoen is een van die herfstige producten waar ik zo blij van word. Ik kijk nu al uit naar deze pompoen aardappel soep met truffel.

Donderdag

Couscous met ras el hanout kip en sumak_1

De couscous met kip en sumak die ik vorige week uit de Arab Food Lovers box maakte, smaakte me zo goed. Die wil ik wel nog een keertje op het menu!

Vrijdag

burger-met-gegrilde-aubergine-en-mouhamara-1

Op vrijdag doen we niet te ingewikkeld en eten we toch lekker. Precies wat deze burgers met gegrilde aubergine en mouhamara zijn.

Zaterdag

Bietenrisotto-met-feta-walnoten-muntolie-1-680x450

Risotto vind ik een heerlijk gerecht voor in het weekend. Het duurt net eventjes iets langer, maar dan heb je wel een heerlijk verwarmend gerecht! Zoals deze bietenrisotto met feta, walnoten en muntolie.

Zondag

Zelf-granola-maken_1

Iedere week maak ik standaard zelf granola zodat ik een voorraadje heb voor het ontbijt. Als je er eenmaal mee begint, kan het zomaar zijn dat je er verslaafd aan raakt… ik spreek uit ervaring. Maar wel heel lekker dus!

Ga je iets maken, laat dan even iets achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)