Francesca’s Weekmenu #203 – Lekker snel aan tafel

Ik wilde eens een weekmenu maken met gerechten waar je supersnel mee klaar bent. Maar wat is nou de definitie van ‘supersnel’? Bij mij betekent het dat je tussen de 20 en 30 minuten klaar bent, heel veel sneller lukt het niet. Behalve als je voor voorgesneden of -bereidde producten …

Ik wilde eens een weekmenu maken met gerechten waar je supersnel mee klaar bent. Maar wat is nou de definitie van ‘supersnel’? Bij mij betekent het dat je tussen de 20 en 30 minuten klaar bent, heel veel sneller lukt het niet. Behalve als je voor voorgesneden of -bereidde producten uit de supermarkt gaat, dan ben je nog sneller klaar. Is dat erg? Nee hoor, kan de beste overkomen, mij ook als ik een chaotische dag heb. Dan gooi ik wat voorgesneden groenten en kip in een pan om te roerbakken. En met een saus en wat rijst of noedels zit je dan heel snel aan tafel. Maar ik vind dat geen recept, wel een handige oplossing, en daarom zul je dat niet terugvinden op mijn blog. Maar weet dus dat zelfs ik dat doe, ik lijk wel een mens ;-).

Het is me trouwens wel gelukt om recepten te vinden die binnen 20 minuten klaar zijn! Daar heb ik de beste van verwerkt in dit nieuwe weekmenu. Ook vond ik een supersnel te bereiden lasagne in mijn assortiment. Perfect voor doordeweeks. Oh, en asperges in het weekend…want het seizoen is weer begonnen! Eet lekker allemaal.

Maandag

Dit blijft een van mijn favoriete snelle gerechten voor een vegetarische maandag. En voedzaam ook door de de kikkererwten. Wil je er nog extra groenten aan toevoegen, denk dan aan spinazie of broccoli. Serveer de kikkererwtencurry met stokbrood of naan.

Duurzame tip: hou je kikkererwten over? Die zijn de volgende dag ook heel lekker in een pitabroodje met spinazie en wat sriracha voor de liefhebbers.

Dinsdag

Van zilvervliesrijst kun je ook heerlijke salades maken. In dit geval voegde ik er tonijn, doperwten en geroosterde paprika aan toe. Maar kijk vooral in je koelkast wat je nog hebt liggen en voeg dat dan ook aan je salade toe. Als het erbij past natuurlijk ;-).

Duurzame tip: Rijstsalade over? Bak deze de volgende dag op in de pan en voeg er nog wat Aziatische smaakmakers aan toe zoals gember en soja. Zo krijg je een lekkere nasi.

Woensdag

Misschien niet het allersnelste gerecht in dit rijtje, maar wel de allersnelste, meest lijkend op een authentieke lasagne die ik ooit heb gemaakt! In 30 minuten staat deze vegetarische lasagne (met vegetarische ragú) in de oven en die doet dan de rest.

Duurzame tip: Heb je porties over van de lasagne? Vries deze per persoon in en dan heb je altijd een goede maaltijd in huis voor drukke dagen.

Donderdag

Easy does it en vooral de smaakmakers maken dit gerecht met couscous en kip. Want laten we eerlijk wezen, met ras el hanout en sumak maak je alles lekker.

Duurzame tip: Restjes over? Meng die de volgende dag met romaine- of veldsla en wat noten en eet het als lunch. Heerlijk!

Vrijdag

Dat wordt genieten vandaag met deze bavette wrap. De garnituren zijn zo gemaakt, alleen je koppie even bij het vlees houden. Want dat mag natuurlijk niet teveel doorgaren. Kort bakken en daarna nog even de tijd geven om te rusten. In die tijd kun jij vast de tafel dekken.

Duurzame tip: Wist je dat je niet gebruikte tortilla wraps gewoon kunt invriezen? Super handig!

Zaterdag

Heerlijk broodje voor het weekend weer! Dit broodje met Oosterse kip, taugé en wortel vond ik echt zalig :-). En als je mijn tip opvolgt in het recept, heb je voor ’s avonds (of de volgende dag) ook vast een maaltijd bereid. Terwijl je maar één keer in de keuken hebt gestaan.

Ben je nou geïnspireerd, meld je dan ook gelijk aan als mijn Fan via de link in het recept. Je krijgt dan allemaal lekkere spreads van SMAECK toegestuurd om uit te proberen en je maakt met jouw recept kans op een kookworkshop met sterrenchef Jacob Jan Boerma. (Dit is een samenwerking met SMAECK)

Zondag

Vandaag geen zoet baksel op zondag, maar asperges! Het witte goud is er namelijk officieel weer en daar gaan we even goed van genieten bij ons thuis. Onder andere met deze asperges met zalm, aardappels en hollandaise. Wil je tijd besparen, koop je asperges dan geschild bij de groenteboer. Vraag dan ook gelijk een zakje schillen, kun je een heerlijke soep van maken.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)