Francesca’s Weekmenu #205 – Pasen tot Koningsdag

Pasen, Koningsdag en, voor ons, ook nog de eerste week van de Meivakantie. Druk weekje wel! Alhoewel wij dit jaar lekker naar Zuid-Denemarken op vakantie gaan dus we slaan in ieder geval de oranje festiviteiten over. In dit nieuwe weekmenu heb ik voor iedere dag van aankomende week weer iets …

Pasen, Koningsdag en, voor ons, ook nog de eerste week van de Meivakantie. Druk weekje wel! Alhoewel wij dit jaar lekker naar Zuid-Denemarken op vakantie gaan dus we slaan in ieder geval de oranje festiviteiten over.

In dit nieuwe weekmenu heb ik voor iedere dag van aankomende week weer iets geschikts en lekkers gevonden, met ook een heel fijn recept voor Koningsdag. Vergeet trouwens niet om de blog goed in de gaten te houden, er komt namelijk ook nog een geweldig nieuw oranje recept online. Eet lekker!

Maandag

Op deze Tweede Paasdag eet je misschien lekker alle kliekjes op van de zondag of je hebt vandaag nog een paasontbijt, -brunch of iets anders in de planning staan. Ben je nog op zoek naar fijne paasbrunch recepten, lees dan zeker dit artikel met mijn 10 favoriete paasrecepten van dit moment.

Duurzame tip: Heb je nog kliekjes over van Eerste Paasdag? Probeer die dan gelijk te verwerken in je recepten voor Tweede Paasdag of plan morgen gelijk een kliekjesdag in zodat je gelijk alles kunt opeten en niets verspild.

Dinsdag

Een balansdag tussendoor is misschien wel aan te raden…dus vandaag eten we een salade van de barbecue met gegrilde groenten en een balsamicodressing. Ja, van de barbecue, want het wordt prachtig weer! Kan ook prima in de grillpan trouwens.

Duurzame tip: Vervang eens wat vaker vlees door groenten op de grill. Je kunt er heerlijke dingen mee maken, in het recept van de barbecuesalade geef ik verschillende recepten.  

Woensdag

Een heerlijke zonnige risotto-variant is deze met tomaten en basilicumolie. Hier smult iedereen van.

Duurzame tip: Risotto over? Die kun je de volgende dag in een pannetje verwarmen terwijl je er wat bouillon door roert. Of je maakt er deze arancini van.

Donderdag

Dit recept voor kabeljauwcurry met raapstelen en bloemkoolrijst ontstond per ongeluk…en wat een geluk was dat! Een heerlijke combinatie, in 20 minuten klaar en heel voedzaam.

Vrijdag

Inmiddels zitten wij al lang en breed in Zuid-Denemarken als het vrijdag is en hopelijk heb ik dan ook al de echte Deense frikadeller gegeten. Om deze thuis te maken heb ik een heel fijn recept voor je.

Duurzame tip: Frikadeller over? Die smaken de volgende heel lekker in plakjes op brood met een beetje mosterd. Of met plakjes biet en augurk die je nog over hebt van de salade.

Zaterdag

Lang leve de koning! Deze uitbundige feestdag start je natuurlijk met een feestelijk ontbijt. Wat vind je van deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen?

Houd deze dag trouwens mijn social media kanalen goed in de gaten, want ik heb een toffe winactie voor jullie!

Zondag

Ik zou vandaag gewoon weer de barbecue aansteken…zeker als je dit recept voor echte Portugese kip piri-piri hebt gelezen. Lekker met frietjes en tomatensalade. Yum!

Duurzame tip: Kip over (wat ik me bijna niet kan voorstellen trouwens)? Pluk deze in reepjes en meng daarna met de tomatensalade in een kom. Voeg er de volgende dag nog wat knapperige sla aan toe en je hebt een heerlijke salade. Ook kun je er mijn piri-piri soep mee maken!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer