Francesca’s Weekmenu #212 – Tropische gerechten

Het moge duidelijk zijn waar mijn focus lag deze week bij het bepalen van de gerechten van het weekmenu. De temperaturen worden tropisch en het laatste waar ik dan zin in heb, is koken. Of beter gezegd: in lang in de keuken staan, want van lekker eten word ik natuurlijk …

Het moge duidelijk zijn waar mijn focus lag deze week bij het bepalen van de gerechten van het weekmenu. De temperaturen worden tropisch en het laatste waar ik dan zin in heb, is koken. Of beter gezegd: in lang in de keuken staan, want van lekker eten word ik natuurlijk altijd blij.

Deze week heb ik het weekmenu daarom gevuld met veel salades, gerechten waarmee je snel klaar bent of die je kunt bereiden op de barbecue. Denk aan een salade met warmgerookte zalm, pasta pesto met kip, tropische vegetarische hotdogs van de barbecue, een heerlijke bavette wrap en een granita van watermeloen voor het weekend. Eet lekker!

Maandag

Deze couscoussalade met kikkererwten en paprika is makkelijk om voor te bereiden, snel gemaakt en zit vol voedingsstoffen. Oh, en lekker is ‘ie ook nog!

Duurzame tip: Een ideaal gerecht om kliekjes groenten in te verwerken. Kijk wat je nog in huis hebt en stoom of roerbak de groenten in stukjes voordat je ze in de salade verwerkt. Lauw is deze salade trouwens ook heel lekker, dus met een kliekje kun je de volgende dag ook goed lunchen.

Dinsdag

Vandaag weer een salade op het menu, maar dan anders. Deze salade met warmgerookte zalm en grapefruit heb je in 10 minuten gemaakt met een beetje hulp van de visboer. Serveer er nog wat geroosterd (volkoren) brood en kruidenboter bij om de maaltijd compleet te maken.

Woensdag

Wie houdt er nou niet van pasta pesto? Vandaag staat deze op het menu waar ik nog wat kip en cherrytomaten aan heb toegevoegd.

Duurzame tip: Pesto kun je maken van verschillende soorten kruiden en groenten. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, raapstelen of rucola. Mocht je die nog in huis hebben dan kun je daar ook een heerlijke pesto van maken. Maar ook kruiden als munt en oregano zijn heerlijk in je pesto. Combineer erop los! Een kliekje van de pasta eet je de volgende dag als lunch.

Donderdag

Een mooie dag om tropische hotdogs met gekaramelliseerde mango op de barbecue te maken! Maar in de grillpan kan natuurlijk ook. Wil je er nog wat extra groenten bij serveren, leg dan ook wat groenten zoals courgette en paprika op de barbecue die je eerst marineert in een kruiden- of knoflookolie.

Vrijdag

De barbecue kan ook vandaag weer aan, want er staan bavette wraps op het menu. Het vlees bereid je op de barbecue (of in de grillpan) en daarna serveer je alle ingredienten samen op tafel. Zodat iedereen zelf de wraps kan vullen.

Duurzame tip: Naast wraps met vlees kun je ook nog wat vegetarische wraps maken met gegrilde groenten, gebakken vegetarische kip of bonenburgers.

Zaterdag

Van verfrissende drankjes kun je er niet genoeg krijgen bij hoge temperaturen. Hier vind je onder andere tips voor waters met een smaakje, een frisse mocktail met grapefruitsap, limoen, citroen en munt en een tequila cocktail met citrus voor borreltijd.

Zondag

Als laatste heb ik deze week nog een heerlijk fris dessert voor jullie op het menu staan. Een watermeloen granita met vlierbloesem, wat eigenlijk een slush puppy voor volwassenen is ;-).

Duurzame tip: Heb je watermeloen over? Snijd deze in blokjes en bewaar in een afgesloten verpakking in de koelkast. Ook kun je plakken watermeloen even op de barbecue leggen. De watermeloen karamelliseert daardoor en de smaak wordt super lekker.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)