Francesca’s Weekmenu #218 – Dag zomervakantie!

Daar ben ik weer, terug van onze zomervakantie. Met gelijk maar een ‘normaal’ weekmenu. Of noem het een ‘iets meer in balans’ weekmenu. Maar eigenlijk ook gewoon een ‘heel lekker’ weekmenu. Nou, geniet ervan ;-).

Maandag

Vandaag is het de eerste schooldag van onze oudste, hij gaat alweer naar groep 5. Op zo’n eerste schooldag heb ik (en de rest van mijn mannen) altijd behoefte aan comfort food en daarom zet ik deze gegratineerde ravioli met spinazie op het menu.

Dinsdag

Ik ben dol op het vullen van paprika’s en deze gevulde paprika’s met broccoli, couscous en garnalen zijn niet alleen voedzaam, maar ook super lekker.

Woensdag

Voor dit gerecht bereidde ik aardappelschijfjes met pesto in de Airfryer en serveerde die met citroenkip en spinazie. Wat een feest! En als je nou geen Airfryer hebt dan bak je de aardappelschijfjes in de koekenpan met wat pesto, werkt ook prima.

Donderdag

Vandaag staat er een voedzame salade op het menu die ook nog eens ontzettend lekker is. Aan deze bulgur salade voegde ik kikkererwten, verse kruiden en groenten toe. Je kunt er eventueel voor kiezen om er een stukje witvis of een vleesvervanger bij te serveren.

Vrijdag

En dan de favoriet van de kids natuurlijk, aan het einde van de eerste schoolweek. Dol zijn ze op deze krokante kip burrito’s! En het is een ideaal gerecht om kliekjes uit de koelkast mee op te maken. Misschien heb je nog een stukje kip over van woensdag en kikkererwten en lente-ui van donderdag bijvoorbeeld, die kun je hiervoor heel goed gebruiken. En van de overgebleven komkommer, cherrytomaten en kruiden van donderdag maak je een salade die je erbij serveert.

NOG MAAR 1 WEEK: Pre-sale Eetkalender 2020!

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan de Eetkalender 2020 tijdens de pre-sale in mijn shop! Alleen deze week nog voor € 20,95 zonder verzendkosten en dan heb je ‘m begin oktober al in huis.

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (dit jaar ook met weekendrecepten), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenskalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor een sneak peek en meer informatie.

Zaterdag

Ik heb al weken zin in deze piri-piri kippensoep, dus ik zet ‘m gewoon op het menu dit weekend! Alle ingrediënten van kip piri-piri, maar dan gecombineerd tot een soep. Dat is echt zo lekker!

Zondag

Last but not least, mijn recept voor zelfgemaakte granola. Maak een flinke batch en bewaar die luchtdicht zodat je weken vooruit kunt bij het ontbijt.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *