Francesca’s Weekmenu #222 – Herfstvakantie

Eventuele wilde plannen voor de herfstvakantie hebben we thuis maar in de koelkast gezet. Want nadat ik een forse griep heb gehad en mijn oudste kind aan de antibiotica zit vanwege krentenbaard gaan we het lekker rustig aan doen deze vakantieweek. En dat is prima, het hoeft niet altijd feest …

Eventuele wilde plannen voor de herfstvakantie hebben we thuis maar in de koelkast gezet. Want nadat ik een forse griep heb gehad en mijn oudste kind aan de antibiotica zit vanwege krentenbaard gaan we het lekker rustig aan doen deze vakantieweek. En dat is prima, het hoeft niet altijd feest te zijn ;-).

We willen nog wel leuke uitjes gaan doen in de buurt. Jessey koos De Kinderwerkplaats uit, maar Madurodam staat ook nog op mijn lijstje. Het leek ons ook leuk om een dagje Pier te doen, ik geloof dat Jessey zelfs wil ziplinen… eerst maar eens kijken hoe het met de antibioticakuur gaat en of mijn moederhart dat aankan, haha. Genoeg leuke ideeën, we zien wel waar we eindigen!

 Wat ik wel zeker weet is dat we heerlijk gaan eten, ik heb zin in comfort food en dat is precies wat we gaan eten de komende week. Denk dat mijn mannen hiervan ook wel blij gaan worden, en jullie ook. Eet lekker en fijne herfstvakantie!

Maandag

Wie kent ‘m niet, mijn vegetarische foe yong hai. Die mag natuurlijk niet ontbreken deze week :-).

Duurzame tip: Heb je een kliekje over? Roerbak de volgende dag de rijst dan samen met de saus en maak er een soort nasi van. Heerlijk als lunch!

Dinsdag

Teriyakisaus kun je heel makkelijk zelf maken. In dit gerecht combineer ik ‘m met noedels, zalm, kool en paprika.

Duurzame tip: Heb je nog andere groenten in huis zoals wortel, prei, boontjes, bloemkool, broccoli, courgette of spinazie? Die kunnen ook allemaal prima in dit gerecht! Alleen niet allemaal tegelijk ;-).

Woensdag

Deze gevulde courgette met pesto gratin en kip is echt Italiaans comfort food. Ik ontdekte dit gerecht door het receptenboek La Dolce Vita en maakte een variatie op het recept van Wim Ballieu, we hebben ervan gesmuld! En weet je wat nou leuk is, jij kunt het receptenboek (met 24 recepten, ook van Janneke Philippi) gratis thuis ontvangen. Hier vraag je ‘m aan.

Donderdag

Vandaag staat er soep op het menu! Maar dan wel een hele bijzondere soep. Een romige pompoensoep met uien, oftewel een kruising tussen pompoen- en uiensoep en dat is heel lekker. Vooral met de gegratineerde kaasbroodjes erbij.

Duurzame tip: Pompoensoep over? Vries deze lekker in!

Vrijdag

Lekker gek doen vandaag met deze fusion Tex Mex stamppot wat een kruising is tussen de oer-Hollandse stamppot en alle ingrediënten van taco’s. Een gerecht waar kinderen heel blij van worden.

Duurzame tip: Heb je een kliekje stamppot over? Bak daar dan de volgende dag pannenkoekjes van voor de lunch. Voeg wat bloem en melk toe tot je een pannenkoekbeslag hebt waar je american pancakes van kunt maken. De tortilla chips die over zijn kun je lekker eten met de salsa als dip.

Zaterdag

Dat wordt smullen vandaag met deze zelfgemaakte fish and chips! Ik gebruikte daar kabeljauw voor, en dat gebakken visje smaakte heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte frietjes en tartaarsaus.

Duurzame tip: Kies voor MSC (wilde) of ASC (kweek) kabeljauw.

Zondag

Zondag, bakdag! En wat voor een, want vandaag bakken we de open appeltaart van mijn moeder. In de bodem zit onder andere volkorenmeel en havermout en dat maakt ‘m onweerstaanbaar lekker.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt en #herfstvakantie. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer