Teriyaki noedels met zalm, kool en paprika

Er zijn een aantal producten die ik vrijwel nooit kant-en-klaar koop. Teriyakisaus (of überhaupt een saus) is er daar een van. Nog niet eens vanwege de samenstelling van zo’n product, maar vanwege de smaak. Eenmaal zelf gemaakt, wil je niet meer anders. In dit gerecht combineerde ik mijn teriyakisaus (je …

Er zijn een aantal producten die ik vrijwel nooit kant-en-klaar koop. Teriyakisaus (of überhaupt een saus) is er daar een van. Nog niet eens vanwege de samenstelling van zo’n product, maar vanwege de smaak. Eenmaal zelf gemaakt, wil je niet meer anders.

In dit gerecht combineerde ik mijn teriyakisaus (je kent’ m wel van dit recept) met noedels, groenten en zalm. En dat werd een heerlijk maaltje!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 125 ml water
  • 40 ml sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl gember, geraspt
  • ½ tl knoflook, geraspt
  • 1 el honing
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • ½ el maïzena
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • zonnebloemolie
  • 300 gr witte kool, geraspt
  • 2 rode paprika’s, in grove stukken
  • 360 gr noedels naar keuze
  • 400 gr zalm op de huid
  • witte peper
  • 3 lente-ui, in ringetjes
  • sesamzaadjes, geroosterd

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Meng 100 ml water, sojasaus, sesamolie, gember, geraspte knoflook, honing en bruine suiker in een steelpan. Breng aan de kook terwijl je klopt met een garde, draai het vuur lager en laat pruttelen. Meng de maïzena met 25 ml koud water tot een klontvrij papje en klop dit rustig door de saus met de garde. Laat op laag vuur verder pruttelen totdat de saus net is ingedikt (geen stroop van maken!) en zet het vuur uit.

2. Zet een hapjespan op het vuur en bak de plakjes knoflook aan in 2 el olie. Voeg de kool en paprika toe en bak een aantal minuten terwijl je af en toe roert.

3. Bereid in de tussentijd de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, deze zijn zo klaar. Spoel na met koud water.

4. Verhit een grillpan op het vuur en vet de pan licht in met olie. Bak de zalm 3 minuten op de huidkant en draai daarna nog 3 minuten om. Leg de zalm op een plank, strooi er wat witte peper over en snijd daarna in stukjes.

5. Voeg de noedels, zalm, teriyakisaus en lente-ui toe aan de groenten. Schep alles goed door elkaar en warm nog even door. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en serveer.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer