Francesca’s Weekmenu #242 – Makkelijk buiten eten

Fantastisch zo’n weekmenu wat op dinsdag online komt, haha! Ik had ‘m al wel geschreven, maar nog niet online gezet. De kinderen gingen even voor ;-). Deze week heb ik ‘m snel gemaakt, met allemaal makkelijke recepten waarmee je lekker buiten kunt eten. Je maakt de gerechten in de keuken, eventueel al eerder op de dag, en eet ’s avonds met je bord in het zonnetje. In eigen tuin of op het balkon. Gewoon genieten van lekker eten in de zon, ik merk dat ik daar veel behoefte aan heb de laatste tijd.

Deze week vind je onder andere mijn nieuwe broccolistoof met tomaat, tagliatelle met asperges en gerookte zalm, Griekse kipsalade, Marokkaanse couscous met groenten en een heel leuk project voor het weekend: zelf Turkse pizza maken! Op zondag heb ik nog een heerlijk toetje met citroen en rabarber voor jullie in petto.

Geniet van alle recepten ♥ Liefs, Francesca

Wil je vanaf nu de wekelijkse e-mailnieuwsbrief ontvangen met daarin het weekmenu? Schrijf je dan hier in, dit is uiteraard helemaal gratis en je kunt je altijd weer uitschrijven.

Voor nog meer kookinspiratie: mijn Eetkalender is te koop met 50% korting

Had je ‘m altijd al willen kopen, of wil je er eentje cadeau geven aan een familielid, vriend- of vriendin? Kijk dan snel in mijn shop, want ik verkoop de laatste Eetkalenders nu met 50% korting.

Maandag

Op maandag (kan natuurlijk ook volgende week maandag) eten we een van mijn meest recente recepten: gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Zo simpel om te maken en waanzinnig lekker. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog wat uitgebakken stukjes cervelaatworst of chipolataworst aan toevoegen.

Dinsdag

Nog een recent recept in dit weekmenu! Ik maakte tagliatelle met een romige saus van Hollandse asperges, gerookte zalm en dille. Zalig!

Woensdag

We doen lekker een salade tussendoor, en mijn keuze is gevallen op deze fijne Griekse kipsalade. De kliekjes zijn de volgende dag ook heerlijk als lunch.

Donderdag

Een heerlijke, kruidige couscous met groenten staat vandaag op het menu. Geïnspireerd op een van mijn reizen naar Marokko.

Vrijdag

Zin om de barbecue aan te steken? Maak dan eens deze hele kip met een marinade van knoflook, citroen en verse kruiden. Qua bereiding ben je zo klaar en de barbecue doet de rest van het werk.

Zaterdag

Zoals gezegd heb ik een leuk project voor het weekend bedacht, namelijk zelf Turkse pizza maken! Maak er genoeg zodat je ook een voorraadje kunt invriezen. Want als je deze eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders.

Zondag

In Engeland noemen ze dit dessert heel chique ‘lemon posset’. Maar eigenlijk is het gewoon een fluweelzachte citroenpudding waar je van blijft eten. Ik serveerde ‘m met zelfgemaakte rabarbercompote. Wat een feest is dit toetje.

Zin in meer rabarber recepten? Kijk dan ook eens hier.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags:

Reacties over “Francesca’s Weekmenu #242 – Makkelijk buiten eten”

  1. Heerlijke recepten weer Francesca! En wat een feest he om heerlijk s avonds buiten in het zonnetje te kunnen eten. Voor vd week staat jouw plaattaart met asperges en zalm op het menu. Alleen nog even bedenken wat ik met de rabarber ga doen. Ga ik voor jouw compote (en dan de hangop met aardbeien), de yoghurtcake of toch die lemon possets???

    Geniet van het zonnetje en je mannen en blijf gezond!

    1. Heerlijk is die plaattaart, geniet er maar van! En als je nou 1x de rabarbercompote maakt dan kun je zowel de hangop als de lemon possets maken 😉

Reacties zijn gesloten.