Francesca’s Weekmenu #244 – Week vol comfort food

Deze laatste week van de meivakantie, want wij hebben ‘m maar verlengd bij ons thuis, vul ik met alleen maar comfort food gerechten in het weekmenu. Want dat hebben we wel verdiend, vind je ook niet? Zo vind je deze week een heerlijke vegetarische chili sin carne, een stamppotje met …

Deze laatste week van de meivakantie, want wij hebben ‘m maar verlengd bij ons thuis, vul ik met alleen maar comfort food gerechten in het weekmenu. Want dat hebben we wel verdiend, vind je ook niet?

Zo vind je deze week een heerlijke vegetarische chili sin carne, een stamppotje met snijbonen en kipworst, zelfgemaakte fish & chips met frietjes, pasta alla norma met aubergine en ricotta en een Italiaanse sandwich met gepaneerde kip en pancetta in het weekmenu. En op zondag een zalige Italiaanse crostata met abrikozenjam voor Moederdag. Geniet van al deze heerlijke recepten en eet lekker!

Maandag

Een echte Italiaanse klassieker is deze pasta alla Norma met aubergine en ricotta. Een mooi vegetarisch begin van de week.

Dinsdag

Zelf fish and chips maken is ontzettend leuk om te doen, vooral samen met de kids. Deze fish and chips maak je met kabeljauw. Lekker met frietjes, tartaarsaus en een salade met komkommer en tomaat.

Woensdag

Vandaag eten we een lekker stamppotje wat heerlijk past bij de lente. Met snijbonen en kipworst.

Donderdag

Chili con carne, maar dan zonder vlees. Ik heb een heerlijk recept daarvoor op mijn blog staan. Je kunt er voor kiezen om de chili sin carne helemaal zelf te maken met een eigen specerijenmengsel of je gaat voor lekker makkelijk met de Chili Sin Carne Schotel van HAK als basis. Deze vonden wij super lekker thuis! Beide recepten vind je hier.

Vrijdag

Oeh, vandaag staat er ultiem comfort food op het menu! Een Italiaanse sandwich met gepaneerde kip, pancetta, mozzarella en zongedroogde tomaat. Serveer er een salade bij van gegrilde courgette en aubergine voor een volwaardige maaltijd.

Zaterdag

Deze Thaise kipsalade is heel rijk van smaak en smaakt heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd. De zelfgemaakte pindasaus maakt ‘m helemaal af.

Zondag

Het is Moederdag vandaag en ik vroeg me af welke taart ik graag zou willen krijgen van mijn mannen. Nou, die keuze was snel gemaakt ;-), want mijn liefde voor deze abrikozen crostata is groot. Vandaag komt trouwens ook nog mijn recept voor een cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen online. Een plaatje! En ook nog eens waanzinnig lekker.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)