Francesca’s Weekmenu #258 – Werelds comfort food

Een deel van het land heeft al herfstvakantie en de rest is volgende week aan de beurt. Helaas is het nu echt niet verstandig om buiten de landsgrenzen op vakantie te gaan (tenminste, dat is mijn bescheiden mening) en daarom heb ik een weekmenu voor jullie gemaakt met veel comfort …

Een deel van het land heeft al herfstvakantie en de rest is volgende week aan de beurt. Helaas is het nu echt niet verstandig om buiten de landsgrenzen op vakantie te gaan (tenminste, dat is mijn bescheiden mening) en daarom heb ik een weekmenu voor jullie gemaakt met veel comfort food vanuit de hele wereld. Denk aan romige risotto met spinazie, paddenstoelen en burrata uit Italië, kruidige bobotie uit Zuid-Afrika, Aziatische biefstuk uit de wok met aubergine en shiitake, de echte Marokkaanse couscous en zelfgemaakte mini apfelstrudels met vanillesaus.

Wij gaan het thuis gewoon heel gezellig maken, en daar gaan deze comfort food gerechten zeker bij helpen. Eet lekker!

Maandag

Iedereen kent de Chinese kip kung pao wel. Die kun je heel goed vegetarisch maken door de kip te vervangen door bloemkool. Daar voegde ik ook nog wat paprika en cashewnoten aan toe en we hebben gesmuld!

Dinsdag

Voor deze kruidige maaltijdsoep met kip, garnalen en rijst liet ik me inspireren door jambalaya. Hier krijg je het vanzelf warm van op een koude dag! Eten er kleine kinderen mee? Dan moet je wellicht wat rustiger aan doen met de jalapeño en cayennepeper.

Woensdag

In nog geen 30 minuten maak je deze heerlijke gemarineerde biefstuk met aubergine en shiitake uit de wok. Onder andere met smaakmakers zoals knoflook, gember en oestersaus. Ik schreef afgelopen week trouwens ook een artikel met al mijn tips voor een perfect wokgerecht, deze vind je hier.

Donderdag

Mijn mag je altijd wakker maken voor een bord romige risotto! Zoals deze met spinazie, paddenstoelen en burrata.

Vrijdag

Ik had nog nooit zelf Zuid-Afrikaanse bobotie gemaakt en begon met de vegetarische variant tijdens mijn try-outs. Nou, dat werd een succes hoor! Ook kinderen zijn dol op dit gerecht.

Zaterdag

Super trots ben ik op mijn nieuwe serie ‘Ons Eten’. Waarvoor ik maandelijks een authentiek gerecht kook uit een andere cultuur en dat met jullie deel, inclusief het verhaal over de historie of de rol die het gerecht speelt binnen die cultuur. Zoals bijvoorbeeld de echte Marokkaanse couscous met kip en gestoofde groenten die ik samen met Nadia maakte. Een geweldig gerecht om in het weekend te maken.

Zondag

Ik eindig de week met mijn mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus. Deze zijn zo lekker! Ik maakte ze met filodeeg, waardoor de buitenkant heerlijk krokant is en de binnenkant zacht en kruidig.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer