Francesca’s Weekmenu #278 – Heerlijk, het is lente!

Oh jongens, ik ben zo gelukkig dat de temperaturen weer omhooggaan en de zon meer gaat schijnen! Heel eerlijk, ik was er afgelopen week even helemaal klaar mee. Met Co, met de maatregelen, met constant schakelen en het missen van de stip aan de horizon. Terwijl ik normaliter toch altijd best een positieveling ben. Het moest er even uit, zal voor niemand vreemd zijn dit, maar nu ben ik er weer. En het vooruitzicht van aankomende week helpt enorm! Lekker naar buiten, langer licht en natuurlijk buiten eten, in ieder geval aankomende dinsdag. Het maakt me dankbaar en weer blij .

Ik heb me volledig laten inspireren door de lente in het weekmenu van deze week. En natuurlijk geef ik ook wat inspiratie voor Pasen. Zo vind je deze week Hollandse asperges in het weekmenu, want ze zijn er weer, hoera! Maar ik zet ook kabeljauw op het menu met een frisse citrus-basilicumsaus. Ook vind je Mediterraans gestoofde kip met rijstsalade, courgette spaghetti met walnootpesto, gegrilde lamskoteletten met couscoussalade, heerlijke bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico en een geweldig dessert voor Pasen in het menu. Over Pasen gesproken, vergeet niet een kijkje te nemen in mijn overzicht met 45 paasrecepten waarin je ook heel veel inspiratie vindt voor recepten waar je met z’n tweeën of met een gezin van kunt genieten. Eet lekker en geniet van de zon deze week!

Maandag

Meestal worden Hollandse asperges gekookt en dat is ook echt zalig, mits niet te lang gekookt natuurlijk ;-). Maar wist je dat je asperges ook heel goed kunt grillen? In dit recept combineer ik ze met gekookte aardappels, zachtgekookte eitjes, waterkers en een vinaigrette.

Dinsdag

Vandaag zet ik een heerlijk fris visgerecht op het menu, namelijk deze kabeljauw met citrus-basilicumsaus.

Maar wil je nou barbecueën vandaag omdat het prachtig weer wordt (gaan wij zeker doen!), dan is deze gevulde forel ook zeer aan te raden. Al mijn barbecue recepten vind je trouwens hier.

Woensdag

Deze Mediterraans gestoofde kip is ontzettend makkelijk om te maken en heel snel klaar. Je maakt ‘m onder andere met gerookt paprikapoeder, rozemarijn en saffraan en dat zorgt voor een smaakexplosie. Heerlijk met de frisse rijstsalade erbij.

Donderdag

Vandaag spaghetti, maar dan van groenten! Heerlijk is deze courgette spaghetti met walnootpesto.

Vrijdag

Ik ben dol op gegrilde lamskoteletten. Eerst gaan ze in een rijke marinade, om vervolgens nog even te grillen in de pan of op de barbecue. In dit gerecht combineer ik ze met een couscoussalade.

Nog een tip voor alle lamsvleesliefhebbers: bij Nice to Meat kun je nu weer het Wiedenlampakket bestellen! Het Hollandse Wiedenlam wordt traditioneel veel in de horeca verkocht, maar door de sluiting verkoopt Nice to Meat het nu ook in hun webshop. Netjes verpakt in delen, het wordt gekoeld thuisbezorgd en je kunt het perfect invriezen. Ik heb het zelf ook in mijn vriezer liggen en het is echt topkwaliteit lamsvlees. Hier vind je alle informatie erover en kun je ook direct bestellen.

Zaterdag

Vandaag gaan we een heerlijk borrelhapje maken, want het is nou eenmaal bijna Pasen. Het zijn bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico.

Zondag

Eerste Paasdag vandaag! Wat vind je van deze basilicum panna cotta met lemon curd als paasdessert?

Of geniet van deze zalige brunchgerechtjes en maak er een mini paasbrunch van. Deze gerechten kun je ook allemaal inpakken voor een picknick buiten als het mooi weer wordt.

Wil je meer inspiratie voor Pasen? Hier vind je maar liefst 45 paasrecepten die ik ingedeeld heb in gerechten die je kunt maken als je alleen bent, met z’n tweeën of met een gezin.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Lente recepten, Weekmenu
Tags: