Francesca’s Weekmenu #282 – Italiaans eetfestijn

Deze week maak ik er een Italiaans feestje van in het weekmenu! Met onder andere pasta, pizza, tiramisu en meer klassiekers waardoor we zo van Italië houden. En een paar recepten waarvoor ik me heb laten inspireren door de Italiaanse keuken. We kunnen er misschien nog even niet heen, maar …

Deze week maak ik er een Italiaans feestje van in het weekmenu! Met onder andere pasta, pizza, tiramisu en meer klassiekers waardoor we zo van Italië houden. En een paar recepten waarvoor ik me heb laten inspireren door de Italiaanse keuken. We kunnen er misschien nog even niet heen, maar we kunnen nog wel steeds het eten proeven. En dat is zeker geen straf.

Zo vind je spaghetti aglio e olio, pollo al marsala, gnocchi met pesto en mozzarella, de lekkerste pizzarecepten, risotto met spinazie en burrata, caprese spiesjes én tiramisu in het weekmenu. Als dat geen Italiaans eetfestijn wordt in de Meivakantie ;-). Eet lekker!

Wil je nog meer Italiaanse inspiratie? Hier vind je al mijn Italiaanse recepten!

Maandag

Spaghetti aglio, olio e peperoncino is niets meer dan spaghetti met een saus van knoflook, rode peper en olie. En die combinatie is meer dan verrukkelijk.

Dinsdag

Marsala is een versterkte wijn waar je een geweldige saus van kunt maken. En die combineer je vervolgens weer met de kip en geroosterde broccoli. Maak er ook lekker wat geroosterde aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn bij en je pollo al marsala kan niet meer stuk.

De marsala kun je trouwens ook in de tiramisu van zondag gebruiken, in plaats van de Frangelico.

Woensdag

Deze gnocchi met verse pesto, cherrytomaten, mozzarella en rucola is een echte Italiaanse klassieker van mijn blog. Altijd een feestje om te eten.

Donderdag

Vandaag eten we pizza! Die de kids ook gewoon zelf kunnen maken. Ik heb in totaal 3 recepten voor je: een Napolitaanse margherita, een pizza met artisjok, Parmaham, Rucola en Parmezaanse kaas, en een pizza met koningsoesterzwam, tijm en Pecorino.

Vrijdag

Of er ook nog risotto op het menu staat? Uiteraard! Mijn favoriete risotto met spinazie, burrata en paddenstoelen.

Zaterdag

Een leuk borrelhapje voor het weekend zijn deze capresespiesjes. Geïnspireerd op het spiesje met een gehaktballetje eraan, maakte ik er een versie van met een Italiaans tintje. Gecombineerd met crostini, mozzarella, basilicum en een heerlijke, zelfgemaakte tomatensaus om in te dippen.

Zondag

Ik sluit de week af met mijn tiramisu met Frangelico. Oh, wat is deze toch zalig geworden! Echt, ik maak mijn tiramisu nooit meer anders.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)